Google+

O femeie, pacalita 8 ani de zile sa trimita 1,8 milioane de dolari unui necunoscut pe internet

Un manager al unei firme de finante din Hong Kong a fost pacalita sa ofere 1,8 milioane de dolari unei persoane pe care nu a vazut-o niciodata fata in fata, ci doar pe internet.

 

Potrivit South China Morning Post, ea este cea mai mare victimă a poveştilor de dragoste false de pe internet de până acum din Hong Kong, această ”legătură” durând 8 ani de zile.

 

Cazul a fost dezvăluit de poliţia din Hong Kong, care a precizat că aceste escrocherii online au făcut 119 victime în rândul cetăţenilor acestei ţări, doar în primele 3 luni ale acestui an.

 

În total, pagubele de la aceste victime s-au ridicat la aproximativ 9,6 milioane de dolari - de 5 ori mai mult decât aceeaşi perioadă a anului trecut.

 

O sursă din poliţia Hong-Kong-ului a declarat că acest caz al femeii manager care a durat 8 ani de zile este escrocheria care a durat cel mai mult, din informaţiile deţinute de autorităţi, iar suma de 1,8 milioane de dolari este cea mai mare într-un singur caz.

Victima este o femeie în jur de 40 de ani, care este manager al unei instituţii financiare din Hong Kong. Ea a fost contactată de escroc pe un site de matrimoniale, căruia i-a trimis bani în mai multe conturi bancare din Malaysia şi Hong Kong în peste 200 de tranzacţii, care au avut loc din 2010 şi până acum, potrivit unor surse citate de South China Morning Post.

 

În aceşti 8 ani, cei doi nu s-au văzut niciodată faţă în faţă.

 

După ce şi-a cheltuit toate economiile cu escrocul, femeia a început să se împrumute la bănci, după care a început să ceară bani în familia sa, dar şi la prieteni. Escrocul a pretins că este un regizor britanic, care a pretins că a fost arestat de autorităţile malaysiene, după ce ar fi fost prins cu suma de 300.000 de lire sterline, ceea ce ar fi fost împotriva legilor din acea ţară.

 

La început, victima a fost rugată să transfere peste 10.000 de dolari HK (aproximativ 1274 dolari SUA), pentru plata eliberării sale. Apoi, scammer-ul a inventat tot felul de scuze, păcălind victima să transfere tot mai mulţi bani.” - spun sursele citate.

 

Ultima tranzacţie a avut loc în luna martie a acestui an, iar escrocheria a fost descoperită după ce victima a stat de vorbă cu familia sa, încercând să facă rost de mai mulţi bani. Abia atunci şi-a dat seama că totul este o minciună, iar în aprilie a sunat la poliţie.

 

Anchetatorii nu au putut găsi niciun regizor britanic cu numele furnizat de victimă.

 

Sursa: South China Morning Post


Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn