O inventie prezentata de televiziunea de stat rusa Rossia 24, drept un robot, s-a dovedit a fi defapt un om imbracat intr-un costum. Dupa ce reportajul cu presupusa masinarie, care ar sti chiar si sa danseze a aparut la tv, mai multi blogger rusi au inceput sa-si puna intrebari si au scos adevarul la iveala. In apararea lor, organizatorii forumului spun ca nici nu au incercat sa dea de inteles ca robotul era real.

Publicat:13.12.2018, 17:10

Cunosc bine matematica, dar vreau sa mai invat a desena si a scrie muzica.


In cadrul unui reportaj, realizat marti la un forum, jurnalistii de la televiziunea rusa Rosia24 il descriu pe robotul Boris ca fiind unul dintre cei mai moderni prezentati la eveniment.

Potrivit televiziunii, masinaria a fost invatata chiar si sa danseze.


Robotul Boris a fost invatat deja sa danseze. Nu o face deloc rau.


Dupa prezentarea robotui, mai multi blogeri au inceput sa ridice semne de intrebare. Unde erau senzorii externi? De ce facea atat de multe miscari care nu erau necesare in timp ce dansa? si De ce arata de parca un om putea intra perfect in el? 


„M-am uitat la mersul sau. A devenit clar ca e un om.”


Robotul Boris s-a dovedit a fi defapt Aliosa, un costum care costa in jur de trei mii de euro. Este echipat cu microfoane si creaza iluzia ca in fata se afla un robot. Dupa ce adevarul a iesit la iveala, postul de televiziune a dezmintit informatiile pe care le-a prezentat anterior.


Robotul Boris prezentat la Rosia24 s-a dovedit a fi un om.


Organizatorii forumului au declarat ca nu au incercat sa dea de inteles ca robotul este real si ca jurnalistii au interpretat singuri acest lucru.