O parte a unui bloc cu noua etaje din orasul rus Ijevsk s-a prabusit in aceasta dupa-amiaza. Martorii au auzit o explozie puternica, iar apoi zona a fost invaluita de praf. Pompierii mobilizati la fata locului au scos pana acum cel putin trei persoane decedate de sub daramaturi. Explozia unei butelii de gaz ar fi cauzat prabusirea.

Publicat:09.11.2017, 14:35

Camera de bord a unei masini a surprins momentul deflagratiei. Din imagini se vede ca explozia are loc aproximativ la etajul trei. In cateva secunde, cele noua etaje se prabusesc ca niste piese de domino.

”S-a prabusit o casa. La fata locului lucreaza medicii si ambulanta.”

 Dupa prabusire, s-a format un morman de daramaturi. Din unul din apartamente, cel mai probabil din cel unde s-a produs explozia, se vede cum iese fum. Speriati de bubuitura puternica, locatarii blocului, care nu au fost afectati, au iesit afara sa vada ce s-a intamplat.

Ajunsi la fata locului, politistii au securizat zona si au cerut celor prezenti sa stea la distanta. Pompierii au inceput sa caute victime printre daramaturi, iar autoritatile spun ca operatiunea va dura toata noaptea. Cel putin trei persoane au fost ranite.

Presa rusa scrie ca 32 de apartamente au fost distruse. O ancheta va stabili exact ce a cauzat prabusirea, preliminar ar fi  explozia unei butelii de gaz.