Google+

Omul strazii, care a ajutat o femeie cu ultimii sai bani, si-a cumparat casa din donatiile primite

Un veteran militar fara adapost care a ajutat o femeie ramasa fara combustibil pe o autostrada din Statele Unite, oferindu-i acesteia singurii sai bani, o bancnota de 20 de dolari, nu mai este nevoit sa traiasca pe strazi.

 

Mii de persoane au donat bani pentru a-l ajuta după gestul pe care l-a făcut, informează miercuri The Telegraph, conform Agerpres.

 

Johnny Bobbitt Jr, în vârstă de 34 de ani, a sărit în ajutorul tinerei Kate McClure care rămăsese noaptea în pană de combustibil pe o autostradă din Philadelphia. El a ţinut să se asigure că aceasta se afla în siguranţă şi a parcurs pe jos două mile pentru a-i aduce benzină.

 

Vestea despre fapta sa bună s-a răspândit rapid după ce Kate McClure a iniţiat o campanie pe ″Gofundme″⁣, o pagină de internet dedicată strângerii de fonduri pentru cauze nobile. Suma colectată a ajuns la incredibila valoare de 399.000 de dolari.

 

Fostul veteran de Marină, care a devenit persoană fără adăpost în urmă cu 18 luni, şi-a exprimat bucuria după ce şi-a cumpărat, săptămâna aceasta, o locuinţă cu o parte din banii din această campanie.

 

″Mulţumesc tuturor, cu ajutorul lui Kate şi al lui Mark (prietenul ei - n.r.) am reuşit să achiziţionez ieri noua mea casă!″⁣, a explicat el, potrivit sursei citate. ″⁣Senzaţia este de nedescris şi se datorează susţinerii şi generozităţii pe care fiecare dintre voi a arătat-o. Voi continua să vă mulţumesc tuturor în fiecare zi până la sfârşitul zilelor″⁣, a adăugat veteranul.

 

Kate McClure a menţionat, la rândul său, că ″el nu va mai fi nevoit niciodată să îşi facă griji legat de un acoperiş deasupra capului″⁣.

 

Pentru Johnny Bobbitt au fost de asemenea înfiinţate alte două fonduri, unul pentru ca bărbatul să aibă posibilitatea să încaseze un mic ″salariu″⁣ în fiecare an şi un ″⁣fond de pensie care va fi investit inteligent de un consultant financiar″⁣. Veteranul va obţine acces la cont ″⁣într-o perioadă de timp agreată de el″⁣ şi a declarat că intenţionează să îşi cumpere o cabană şi o suprafaţă de pământ la ţară unde se va putea retrage.

 

″Un cont bancar va fi deschis pentru el cu fonduri pentru nevoile zilnice care îl va ajuta până îşi va găsi o slujbă″⁣, a adăugat McClure. ″⁣El va face donaţii câtorva organizaţii şi oamenilor care l-au ajutat în ultimii doi ani să treacă prin această perioadă grea a vieţii sale″⁣, a adăugat ea.

 

Bobbitt a donat o parte din bani pentru a-l ajuta pe alt veteran rămas fără adăpost despre care a declarat că este ″candidatul perfect pentru a continua şirul de fapte bune″⁣.

 

O altă dorinţă a veteranului este aceea de a-şi cumpăra un Ford Ranger din 1999, maşină pe care a descris-o drept camioneta sa ″de vis″⁣.

 

Kate McClure a povestit în luna noiembrie că omul străzii a găsit-o în maşină, disperată că i se terminase benzina, la ieşirea de pe autostradă. John Bobbitt s-a apropiat de ea şi i-a cerut să încuie portiera şi să rămână în maşină. După un timp s-a întors cu un bidon de benzină.

 

″Johnny se aşează pe marginea străzii în fiecare zi cu un carton în mână, m-a văzut că m-am oprit şi că se întâmplă ceva (...) Şi-a dat singurii săi 20 de dolari ca să-mi cumpere benzină şi să se asigure că ajung cu bine acasă”, a povestit tânăra în vârstă de 27 de ani.

 

Kate a început să vină la locul unde Johnny obişnuia să cerşească pentru a-i aduce bani şi haine, însă pe 10 noiembrie i-a venit ideea să apeleze la site-ul ″Gofundme″⁣. Cu banii strânşi, ea dorea să-i închirieze lui Johnny o locuinţă şi să-i cumpere o maşină veche pentru ca veteranul de război să poată începe o nouă viaţă. Deşi scopul său era de a strânge 10.000 de dolari pentru Johnny, colecta a depăşit toate aşteptările.

 

Sursa: Agerpres


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn