Un veteran militar fara adapost care a ajutat o femeie ramasa fara combustibil pe o autostrada din Statele Unite, oferindu-i acesteia singurii sai bani, o bancnota de 20 de dolari, nu mai este nevoit sa traiasca pe strazi.

Publicat:07.12.2017, 06:45

Mii de persoane au donat bani pentru a-l ajuta dupa gestul pe care l-a facut, informeaza miercuri The Telegraph, conform Agerpres.

Johnny Bobbitt Jr, în vârsta de 34 de ani, a sarit în ajutorul tinerei Kate McClure care ramasese noaptea în pana de combustibil pe o autostrada din Philadelphia. El a tinut sa se asigure ca aceasta se afla în siguranta si a parcurs pe jos doua mile pentru a-i aduce benzina.

Vestea despre fapta sa buna s-a raspândit rapid dupa ce Kate McClure a initiat o campanie pe ″Gofundme″⁣, o pagina de internet dedicata strângerii de fonduri pentru cauze nobile. Suma colectata a ajuns la incredibila valoare de 399.000 de dolari.

Fostul veteran de Marina, care a devenit persoana fara adapost în urma cu 18 luni, si-a exprimat bucuria dupa ce si-a cumparat, saptamâna aceasta, o locuinta cu o parte din banii din aceasta campanie.

″Multumesc tuturor, cu ajutorul lui Kate si al lui Mark (prietenul ei - n.r.) am reusit sa achizitionez ieri noua mea casa!″⁣, a explicat el, potrivit sursei citate. ″⁣Senzatia este de nedescris si se datoreaza sustinerii si generozitatii pe care fiecare dintre voi a aratat-o. Voi continua sa va multumesc tuturor în fiecare zi pâna la sfârsitul zilelor″⁣, a adaugat veteranul.

Kate McClure a mentionat, la rândul sau, ca ″el nu va mai fi nevoit niciodata sa îsi faca griji legat de un acoperis deasupra capului″⁣.

Pentru Johnny Bobbitt au fost de asemenea înfiintate alte doua fonduri, unul pentru ca barbatul sa aiba posibilitatea sa încaseze un mic ″salariu″⁣ în fiecare an si un ″⁣fond de pensie care va fi investit inteligent de un consultant financiar″⁣. Veteranul va obtine acces la cont ″⁣într-o perioada de timp agreata de el″⁣ si a declarat ca intentioneaza sa îsi cumpere o cabana si o suprafata de pamânt la tara unde se va putea retrage.

″Un cont bancar va fi deschis pentru el cu fonduri pentru nevoile zilnice care îl va ajuta pâna îsi va gasi o slujba″⁣, a adaugat McClure. ″⁣El va face donatii câtorva organizatii si oamenilor care l-au ajutat în ultimii doi ani sa treaca prin aceasta perioada grea a vietii sale″⁣, a adaugat ea.

Bobbitt a donat o parte din bani pentru a-l ajuta pe alt veteran ramas fara adapost despre care a declarat ca este ″candidatul perfect pentru a continua sirul de fapte bune″⁣.

O alta dorinta a veteranului este aceea de a-si cumpara un Ford Ranger din 1999, masina pe care a descris-o drept camioneta sa ″de vis″⁣.

Kate McClure a povestit în luna noiembrie ca omul strazii a gasit-o în masina, disperata ca i se terminase benzina, la iesirea de pe autostrada. John Bobbitt s-a apropiat de ea si i-a cerut sa încuie portiera si sa ramâna în masina. Dupa un timp s-a întors cu un bidon de benzina.

″Johnny se aseaza pe marginea strazii în fiecare zi cu un carton în mâna, m-a vazut ca m-am oprit si ca se întâmpla ceva (...) Si-a dat singurii sai 20 de dolari ca sa-mi cumpere benzina si sa se asigure ca ajung cu bine acasa”, a povestit tânara în vârsta de 27 de ani.

Kate a început sa vina la locul unde Johnny obisnuia sa cerseasca pentru a-i aduce bani si haine, însa pe 10 noiembrie i-a venit ideea sa apeleze la site-ul ″Gofundme″⁣. Cu banii strânsi, ea dorea sa-i închirieze lui Johnny o locuinta si sa-i cumpere o masina veche pentru ca veteranul de razboi sa poata începe o noua viata. Desi scopul sau era de a strânge 10.000 de dolari pentru Johnny, colecta a depasit toate asteptarile.

Sursa: Agerpres