Autoritatile din orasul italian Bologna au decis sa-si convinga cetatenii sa-si lase acasa masinile si sa se apuce de pedalat. Premiul? Bere gratuita pentru toti cei care aleg aceasta cale.

Publicat:25.10.2018, 14:42

Cum ar fi sa primeşti bere gratuita de la pub-ul preferat, îngheţata gratuita de la chioşcul din colţ sau bilete la cinema? Lucrurile astea sunt reale în oraşul italian Bologna.

Autoritaţile s-au hotarât sa ia masuri împotriva poluarii şi au început prin a convinge populaţia sa pedaleze, sa mearga pe jos sau sa foloseasca transportul public în comun. Nimic gratuit, însa. Lucrurile enumerate mai sus pot fi primite de toţi cei care aleg aceste 3 variante.

Marco Amadori a creat şi o aplicaţie prin care cetaţenii îşi pot primi recompensa. Se logheaza, apoi aleg una dintre cele 3 variante şi într-un final, dupa ce aduna punctele necesare, se opresc într-un pub pentru a-şi savura berea.

În jur de 100 de afacerişti locali s-au alaturat acestei iniţiative, iar locuitorii se întrec sa adune cât mai multe puncte pentru a-şi lua bere, îngheţata sau bilete la cinema.