Google+

Orasul din Italia, cu case la 1 euro, luat cu asalt. Ce a urmat dupa anuntul autoritatilor - VIDEO

Anuntul autoritatilor din Sambuca, un orasel aflat pe un deal in Sicilia, unde au fost scoase la vanzare case cu 1 euro a generat un interes urias in toata lumea. Zeci de mii de oameni vor sa cumpere case aici, relateaza CNN.Autorităţile din Sambuca au fost luate cu asalt de oameni din întreaga lume care îşi doresc să cumpere o locuinţă, după ce acestea au fost scoase la vânzare cu doar un euro, conform  CNN.

 

Iniţiativa a avut ca scop repopularea acestei zone care a avut de suferit de pe urma migraţiei. Şi se pare că planul autorităţilor a reuşit.

 

Viceprimarul oraşului, Giuseppe Cacioppo a declarat că este foarte entuziasmat de interesul pe care oamenii l-au arătat iniţiativei lor.

 

“Sunt doar câteva zile şi deja sunt foarte stresat de toate mesajele pe care le-am primit. Acum oamenii au început să ma şi contacteze telefonic. Telefonul sună încontinuu. Au sunat din Europa, Spania, Rusia, Africa, Australia, SUA şi Emiratele Arabe”, a spus Giuseppe Cacioppo.

 

 

 

Autorităţile au primit nu mai puţin de 38.000 de mesaje pe mail.

 

Viceprimarul a povestit că nu mai poate să doarmă şi încearcă să facă faţă noii sarcini, aceea de a vinde cât mai repede şi cât mai multe case din micul orăşel.

 

Giuseppe a mai spus că nu doar turişţii sunt interesaţi de propunerea lor, ci şi marii companii sau bogaţi oameni. O echipă de avocaţi americani este interesată de oferta lor, iar un om de afaceri din New York deja s-a deplasat în Sambuca pentru a-şi achiziţiona o locuinţă.

 

“O doamnă foarte bogată din Dubai a sunat şi a spus că doreşte să cumpere întreg oraşul. Nu şi-a spus numele şi nici cu ce se ocupă”, a mai declarat Giuseppe.

 

 

De asemenea, oameni din întreaga lume au scris chiar celor de CNN pentru a-i ajuta să i-a legătura cu Giuseppe Cacioppo.

 

″Îmi puteţi oferi numărul de telefon al lui Giuseppe, vă rog! Am nevoie să cumpăr o casă în Sambuca. Trebuie să cumpăr una chiar acum”, a fost mesajul unei femei, potrivit publicaţiei. 

 

 

Singura condiţie pentru cei care vor să cumpere case cu 1 euro este ca proprietarii să investească cel puţin 15.000 de euro în proprietăţile care au între 40 şi 150 de metri pătraţi. Totodată, până când vor restaura locuinţele, trebuie să depună un depozit de 5.000 de euro.

 

„Sambuca e cunoscut drept Oraşul Splendorii. Pământurile sunt fertile, zona e o rezervaţie naturală. Suntem înconjuraţi de plaje, munţi şi păduri. Este un loc liniştit şi paşnic”, a mai spus Cacioppo.

 

Fondat de grecii din antichitate, Sambuca a fost ulterior cucerit de sarazini, care l-au transformat într-un prosper spaţiu comercial. Este numit după emirul Al Zabud, cunoscut drept „emirul splendid”.

 

Sursa: CNN


Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn