Participare record la o parada a minoritatilor sexuale din Taipei. Aproape o suta de mii de oameni au iesit in strada. In costume extravagante, acestia au defilat pentru sustinerea legalizarii casatoriilor intre persoanele de acelasi sex si promovarea educatiei privind egalitatea de gen.

Publicat:29.10.2017, 13:54


In centrul orasului Taipei, manifestantii au afisat un imens drapel in culorile curcubeului, simbol al comunitatii LGBT. Ei au defilat pe mai multe strazi, cantand ori dansand pe care colorate. La parada au venit participanti din 20 de tari. Organizatorii spun ca au fost aproximativ o suta de mii de oameni, formand astfel cea mai mare parada a comunitatii gay din Asia.  

”Exista un numar mare de oameni care accepta comunitatea LGBT. Eu cred ca dragostea este permisa pentru toti si nu este limitata doar la un barbat si o femeie care se iubesc.”

Participantii au cerut autoritatilor sa fie adoptata legislatia care sa permita casatoriile intre persoanele de acelasi sex. Prima parada gay organizata in Taiwan a avut loc in 2002.