Google+

Pentru a scapa un elefant de dureri de dinti, localnicii dintr-o localitate din Columbia au donat bani, iar 30 de medici l-au operat: "Infectia este foarte raspandita" - VIDEO

Pentru a scapa un elefant de dureri de dinti, localnicii dintr-o localitate din Columbia au donat bani, iar 30 de medici l-au operat: "Infectia este foarte raspandita" - VIDEO
Embed:

A fost nevoie de aproape 30 de medici pentru a scapa un elefant de o durere de dinti chinuitoare. S-a intamplat la o gradina zoologica din Columbia, iar localnicii au donat bani si i-au tinut pumnii pacientului de 52 de ani, care a fost operat.

 

Tantor, un elefant african de la gradina zoologica din Baranquilla, fusese adus acolo in 1991, dupa ce a fost gasit la ferma unui cartel de traficanti de droguri. Animalul isi rupsese un fildes in urma cu doi ani, iar deja de cateva luni, suferea de un abbces. Ar fi trebuit operat mai de mult, dar obtinerea anestezicului si crearea instrumentarului necesar a durat. 

 

Carlos SANCHEZ, MEDIC VETERINAR:Infectia este foarte raspandita. Fara a elimina tot tesutul putred de acolo, nu era sa aiba efect. De asta a fost nevoie de anestezie. Ei au fost capabili de a controla infectia.”

 

 Operatia a necesitat anestezie generala, iar pentru asta animalul nu a primit mancare 48 de ore si nici apa timp de 24 de ore. Cand elefantul s-a trezit din anestezie si s-a ridicat, toata lumea a rasuflat usurata si curtea unde se afla Tantor s-a umplut de aplauze. 

 

“Asa, asa.”

 

“Va putea manca mai spre seara. A baut deja putina apa, iar la finalul zilei, pe la orele 16, 17 isi va primi mancarea.”

 

 Elefantul pare sa se simta bine, dar medicii il vor tine sub observatie cateva zile. Operatia a fost costisitoare, mai ales ca a implicat aducerea unor specialisti din Statele Unite, iar gradina zoologica a strans banii necesari din donatii. 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn