Google+

Postarile anti-vaccinare ar putea fi cenzurate pe Facebook

Facebook evalueaza mai multe masuri pe care ar putea sa le ia pentru limita raspandirea curentului anti-vaccinare.

 

Analiza măsurilor are loc după ce senatorul american Adam Schiff a trimis o scrisoare publică pentru Facebook şi Google în care trage un semnal de alarmă cu privire la răspândirea curentului anti-vaccinare prin intermediul platformelor celor două companii.

 

Deşi senatorul american se referă la pericolele pe care nevaccinarea le poate genera în Statele Unite, acelaşi lucru este valabil pentru întreaga lume, inclusiv în România existând o aprigă dezbatere pe această temă în mediul online.

 

Răspunzând la această interpelare, Facebook spune că analizează în prezent situaţia şi evaluează mai multe măsuri pe care ar putea să le ia pentru limita răspândirea curentului anti-vaccinare. Una dintre măsuri ar putea fi limitarea sau eliminarea completă a acestui tip de conţinut din recomandările care apar în diverse secţiuni ale reţelei sociale, inclusiv a grupurilor recomandate, potrivit Digi24.

 

Facebook va încerca să afişeze conţinut de calitate şi informaţii venite din surse care au autoritate în domeniu în locul postărilor anti-vaccinare. Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile a anunţat, joi, că Numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la 124. Ultimele patru persoane care au murit şi în cazul cărora s-a confirmat virusul gripal de tip A aveau condiţii medicale preexistente şi nu erau vaccinate antigripal. 


Sursa: libertatea.ro
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn