Femeia despre care presa din Rusia scrie ca este fiica lui Vladimir Putin a aparut la televiziunea de stat rusa, reprezentand clatinarea unui adevarat tabu in ultimii 20 de ani, scrie New York Times.

Publicat:10.12.2018, 06:41

Katerina Tikhonova, femeia despre care presa rusa susţine ca este fiica lui Vladimir Putin, deşi liderul rus nu a recunoscut-o niciodata public, a aparut în premiera la televiziunea de stat saptamâna trecuta.

În timpul interviului, Katerina, descrisa ca directorul unui Institut de Cercetare din Rusia - Innopraktika - a oferit explicaţii în legatura cu o tehnologie de controlare a impulsurilor electrice din creierul uman. Reuters a scris ca acest institut este finanţat de compania de stat Rosneft.

Apariţia ei sugereaza potrivit sursei citate o relaxare din partea lui Vladimir Putin în ceea ce priveşte prezenţa familiei sale în viaţa publica, dar şi un potenţial rol public pentru familia prezidenţiala.

Familia lui Putin reprezinta un tabu pentru presa din Rusia. Putin care a vorbit cu afecţiune despre cele doua fiice ale sale şi a admis anul trecut ca a devenit bunic, a explicat ca nu a vrut ca identitaţile lor sa fie facute publice pentru ca ele da duca o viaţa normala.

Ambele fiice ale lui Vladimir Putin din casnicia liderului rus cu Lyudmila, care a luat sfârşit în 2013, traiesc sub nume de familie diferite de cel al tatalui, potrivit presei ruse. Unele relatari au sugerat ca Putin ar mai avea o fiica dintr-o alta relaţie, lucru pe care Kremlinul l-a negat vehement, potrivit BBC.

Kremlinul niciodata nu comenteaza despre Katerina sau cealalta fiica, Maria, care ar fi casatorita cu un om de afaceri olandez. Putin a spus în trecut despre fiicele lui: „Nu au fost niciodata copii staruri, niciodata nu s-au bucurat de lumina reflectoarelor. Ele doar îşi traiesc viaţa. Sunt mândru de ele.”

Katerina Tikhonova a fost maritata cu Kirill Shamalov, un investitor rus care a ridicat semne de întrebare în legatura cu un posibil conflict de interese dupa ce un fond de pensii de stat a oferit un împrumut controversat catre compania Sibur, parţial deţinuta de el. Ulterior au aparut informaţii în presa rusa ca cei doi au divorţat.