Google+

Presa britanica vorbeste despre un „BREXTINCT”, dupa infrangerea lui May in Parlament - GALERIE FOTO

Presa britanica scrie, miercuri, despre decizia Parlamentului britanic de a respinge acordul pentru Brexit negociat de Guvernul condus de Theresa May cu Bruxelles-ul.Ca urmare a înfrângerii suferite de May – o lovitură fiind primită chiar de la 118 parlamentari din propriul partid -, presa britanică vorbeşte despre un „Brextinct”, un joc de cuvinte care sugerează că „Brexitul a fost anihilat”, scrie The Guardian.

 

Tabloidul The Sun a deschis cu o caricatură cu Theresa May, însoţită de conceptul„BREXTINCT”: „Acordul lui May a dispărut asemenea păsării dodo”. 

 

 

The Guardian a deschis cu o fotografie în care apar parlamentarii care au votat împotriva acordului pentru Brexit: „May suferă o înfrângere istorică în timp ce conservatorii se întorc împotriva ei”.

 

 

 

 

Daily Mirror titrează: „Brexitul târşâie: niciun acord, nicio speranţă, niciun indiciu, nicio încredere.”

 

 

 

 

„O umilinţă absolută”, titrează The Telegraph, care subliniază că acordul pentru Brexit al Theresei May „s-a transformat în praf.”

 

  „E nevoie de o abilitate specială să uneşti atâţia oameni împotriva ta”, mai scrie publicaţia.

 

 

 

 

„May suferă o înfrângere istorică”, scrie The Times. „Theresa May se confruntă cu o presiune puternică să amâne Brexitul, după ce a suferit cea mai gravă înfrângere din istoria politică, în Camera Comunelor.”

 

 

 

 

Daily Express vobeşte deschide cu un joc de cuvinte: „DISMAY”, care sugerează disperarea lui May după ce acordul „pentru care a luptat din răsputeri a fost înfrânt.”


„Naţiunea tânjeşte după unitate, dar tot ce vrea Jeremy Corbyn este să scape de premier. Acum e momentul ca parlamentarii să îşi fac datoria şi să colaboreze cu Theresa May la un acord care să fie pe placul celor 17,4 milioane de cetăţeni care au votat pentru Brexit. Nu ne dezamăgiţi!”

 

 

Daily Mail titrează, referindu-se la Theresa May: Luptă pentru viaţa ei”. „Acordul lui May a suferit o înfrângere zdrobitoare. Riscă să piardă votul de încredere. UE cere Marii Britanii să anuleze Brexitul.”

 

The Financial Times notează că Acordul lui May „a fost strivit de Camera Comunelor.”


 

 „Produsul a doi ani de negocieri chinuitoare la Bruxelles, acordul a fost respins cu un număr copleşitor de Camera Comunelor.”

 

Publicaţia „the I” scrie despre o „umilinţă istorică”, iar The Scotsman vorbeşte despre „un acord zdrobit.”

 

Pe Instagram-ul Pro TV Chisinau găsiţi imaginile momentului din Republica Moldova, dar si din lume!  

 

Sursa: The GuardianCiteste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn