Presedintele Turkmenistanului a primit cadou o haltera din aur si s-a apucat imediat de antrenamente. A ridicat bara in fata cabinetului sau de ministri si a fost aplaudat cu admiratie pentru asta. Liderul de la Ashabad nu pierde nicio ocazie ca sa-si arate forma fizica.

Publicat:02.11.2018, 09:06

Imbracat in camasa si cu cravata la gat, presedintele Turkmenistanului a decis sa le demonstreze membrilor Guvernului ca este intr-o forma fizica buna. Asa ca, in aplauzele celor prezenti, oficialul a ridicat de la piept bara din aur, pe care a primit-o in dar. A stat asa cateva secunde si a zambit plin de mandrie.

Gurbanguli Berdimuhamedov este renumit pentru astfel de extravagante. Anterior si-a demonstrat forta in fata soldatilor, facandu-si aparitia pe un poligon militar, de parca ar fi fost pe platoul de filmari.

Iar anul trecut, presedintele a fost filmat in timp ce inspecta, calare, santier. Berdimuhamedov a fost protagonistul unei faze amuzante si acum cinci ani, la o cursa nationala de hipism. La un moment dat calul sau s-a impiedicat si l-a aruncat din sa.

Liderul Turkmenistanului are 61 de ani si conduce tara din 2007.