Google+

Prim-ministrul armean Nikol Pashinyan demisioneaza. Acesta a anuntat ca scopul sau este sa fie dizolvat Parlamentul si organizate alegeri anticipate - VIDEO

Prim-ministrul armean Nikol Pashinyan demisioneaza. Acesta a anuntat ca scopul sau este sa fie dizolvat Parlamentul si organizate alegeri anticipate - VIDEO
Embed:

Prim-ministrul armean Nikol Pashinyan demisioneaza. El a anuntat ieri ca scopul sau este sa fie dizolvat Parlamentul si organizate alegeri anticipate. Potrivit lui, actuala componenta a legislativului nu reflecta noua realitate politica din tara.

 

Nikol PASINYAN, FOSTUL PRIM-MINISTRU AL ARMENIEI: Poporul meu drag si mandru, astazi eu mi-am dat demisia.”

 

 Prim-ministrul armean Nikol Pashinyan a declarat ieri ca demisioneaza, avand ca scop dizolvarea parlamentului si organizarea  alegerilor anticipate. In cazul in care legislativul este dizolvat iar parlamentul nu reuseste sa aleaga un nou prim-ministru timp de doua saptamani, legislatia prevede noi alegeri parlamentare.

 

Pashinyan a prognozat deja ca acestea vor avea loc pe 9 sau 10 decembrie. Intrucat timp pentru campanie electorala nu este suficient, iar sprijinul public pentru partidele neafiliate lui Pashinyan este foarte scazut, Pashinyan intentioneaza astfel sa schimbe puterea parlamentara, care potrivit lui nu reflecta noua realitate politica a tarii. Nikol Pashinyan, fost lider al opozitiei.

 

Incepand din martie, el a organizat o serie de proteste, impotriva lui Serj Sargsyan care era proaspat numit premier dupa doua mandate de presedinte, acuzandu-l ca vrea sa ramana la putere pe viata, urmand modelul de la Moscova. 

 

In urma asa numitei “revolutii de catifea”, organizata impotriva coruptiei la nivel inalt, Sargsyan a demisionat, iar parlamentul armean l-a ales premier pe Pashinyan.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn