Google+

Prima declaratie a lui Putin despre rusii acuzati de otravirea lui Skripal - VIDEO

Prima declaratie a lui Putin despre rusii acuzati de otravirea lui Skripal - VIDEO
Embed:

Unul dintre cei doi rusi pe care Mare Britanie i acuza ca au incercat sa-i otraveasca pe fostul spion Serghei Skripal si pe fiica acestuia va face o declaratie publica saptamana viitoare.

 

Cel puţin aşa s-a anunţat la televiziunea naţională. Cu câteva ore înainte, Vladimir Putin declara că Rusia i-a identificat pe suspecţi. Numai că aceia pe care Londra i-a numit şi “agenţi ai serviciilor militare ruse” sunt - după cum i-a prezentat el - civili, fără legătură cu guvernul şi fără amestec în vreo activitate criminală.


“Desigur, am vrut să vedem cine sunt aceşti oameni. Ştim cine sunt, deja i-am găsit. Sper că se vor decide să apară în public şi să vorbească despre ei. Aşa ar fi mai bine pentru toată lumea. Dar, vă spun eu, nu este nimic special cu aceste persoane şi nu au legături cu vreo activitate criminală. Vom vedea asta în viitorul cel mai apropiat.”, a declarat Putin. “Desigur, sunt civili...”


La cateva ore dupa interventia presedintelui Putin, televiziunea naţională, Rossia-24, a anuntat ca suspectul identificat drept Alexander Petrov va face o declaratie publica săptămâna viitoare.

 

 

“Am vorbit cu domnul Petrov, lucrează la o companie farmaceutica din orasul siberian Tomsk” - a spus un purtător de cuvant al televiziunii, care nu a mai facut însă alt comentariu. Săptămâna trecută, Londra a acuzat - in lipsă - doi presupuşi agenţi ai serviciilor militare ruse pentru otrăvirea fostului spion rus Serghei Skripal şi a fiicei acestuia, Iulia.

 

Pavel Felgenhauer, analist militar: “Această toxină a fost produsă de o organizaţie de stat, unde există coordonare. Asta este. Asta susţin şi britanicii şi, desigur, Rusia neagă vehement.”

 

 

Reacţionând la afirmaţiile lui Putin, potrivit cărora suspecţii ar fi civili, purtătorul de cuvânt al premierului britanic Theresa May a spus că “Rusia continua să răspundă cu ‘ofuscare’ şi ‘minciuni’ la solicitările trimise pentru explicaţii în privinţa atacului de la Salisbury.”


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn