Tanarul care a secerat cu masina 9 oameni in Braila si a injunghiat inca unul a ajuns in fata anchetatorilor si a dat prima declaratie.

Publicat:13.11.2018, 06:39

El le-a spus luni anchetatorilor ca îşi regreta fapta şi ca nu îşi mai aminteşte decât fragmente. Procurorii au obţinut arestarea lui, pentru tentativa de omor calificat şi tâlharie.

Tatal lui susţine însa ca ar fi fost şi drogat - de cineva din anturajul sau - si nu doar baut. Suspectul era cunoscut în Braila ca o persoana violenta şi fusese condamnat în trecut pentru lovire.

Escortat de doi politisti, tânarul de 20 de ani a intrat în graba în sediul Parchetului din Braila si nu a vrut sa spuna de ce a lovit la întâmplare cu masina mai multi trecatori. Imaginile camerelor de suvraveghere arata - spun anchetatorii - ca ar fi dat intentionat peste victime.

Pe soseaua de centura a Brailei - într-o zona unde drumul era drept - suspectul a tras brusc de volan si a intrat în doi barbati pe de trotuar. Fara sa îi pese de raniti, si-a continuat cursa nebuna.

Doua minute mai târziu, ajuns în fata celui mai mare centru comercial din oras, tânarul a lovit din nou. Sapte oameni - între care doi copii, de 11 si respectiv 13 ani - au cazut secerati de masina lui la intrarea în centru. “Vreau sa curga sânge pentru România”, a strigat tânarul apoi.