Google+

Prima imagine cu barbatul care a ucis 11 oameni la o sinagoga. Mesajele publicate online inainte de atac

Politia l-a identificat pe suspectul in atacul de la o sinagoga din Pittsburgh, SUA, ca fiind Robert Bowers, in varsta de 46 de ani.FBI tratează incidentul ca fiind o crimă inspirată de ură şi coordonează investigaţia, a informat Wendell Hissrich, directorul Siguranţei Publice din Pittsburgh.


„Locul crimei arată oribil. Este printre cele mai rele pe care le-am văzut vreodată”, a afirmat el.


Robert Bowers a postat mai multe mesaje antisemite pe reţelele de socializare şi, cu doar două înainte să comită atacul armat în timpul unei slujbe, a scris pe Gab.com că organizaţia HIAS „aduce invadatori care omoară semenii noştri”, relatează CNN.


„Nu pot să stau şi să privesc cum semenii mei sunt măcelăriţi. Nu-mi pasă de punctul vostru de vedere, eu o să atac”, a scris el.


De altfel, martorii au povestit că în timpul atacului ar fi strigat „toţi evreii trebuie să moară”.


În arhiva postărilor lui Robert Bowers, jurnaliştii americani au găsit mesaje precum „diversitatea înseamnă uciderea şi celui din urmă om alb”.
Pe 29 septembrie el a postat fotografii cu rezultatele unei sesiuni de tras cu arma şi trei pistoale. Din 1996 şi până în prezent, acesta a cumpărat cel puţin 6 arme.


Un reprezentant al sinagogii Tree of Life, Michael Eisenberg, a aproximat că erau în total 100 de persoane prezente în momentul atacului. Oamenii se aflau în zona principală a clădirii precum şi în subsol şi camera de studiu.


Sursa: CNN


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn