Google+

Primaria din Paris va gazdui oameni fara adapost pe timpul iernii

Pe parcursul iernii, Primaria din Paris isi va deschide portile persoanelor fara adapost, decizie ce face parte dintr-un plan mai amplu de utilizare a cladirilor publice pe post de adaposturi de urgenta, relateaza Euronews.

 

“Câteva primarii de sector - fie de stânga sau de dreapta - au acceptat să deschidă adăposturi de noapte în apropierea lor”, a declarat Anne Hidalgo, primarul Parisului, citat de Euronews.

 

Primăria Parisului, o clădire din secolul al 19-lea, va deschide un adăpost pentru femei în salonul Prévots and the salon des Tapisseries. Acesta va avea o capacitate maximă de acomodare pentru 50 de persoane, pe o durată maximă de 100 de nopţi în care vor fi înregistrate temperaturi neobişnuit de scăzute.

 

“Primăria Parisului trebuie să conducă prin exemplu, să arate ca acomodarea persoanelor fără adăpost este posibilă oriunde, chiar şi într-unul dintre palatele republicii”, a completat Anne Hidalgo.

 

Decizia primarului Parisului face parte dintr-un plan de crearea a 1.500 de centre de găzduire a oamenilor fără adăpost, plan ce ar trebui îndeplinit până la sfârşitul acestui an.

 

Foto: Salonul Prévots and the salon des Tapisseries

 

Decizia autorităţilor din Paris contrastează foarte mult cu cea a Guvernului de la Budapesta, condus de Viktor Orban. În Ungaria, potrivit noii prevederi constituţionale, persoanele “prinse” că sunt fără locuinţe, şi care refuză să se ducă la un adăpost, pot fi introduse într-un program de muncă obligatorie sau la închisoare.


Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn