Pe parcursul iernii, Primaria din Paris isi va deschide portile persoanelor fara adapost, decizie ce face parte dintr-un plan mai amplu de utilizare a cladirilor publice pe post de adaposturi de urgenta, relateaza Euronews.

Publicat:15.10.2018, 17:17

“Câteva primarii de sector - fie de stânga sau de dreapta - au acceptat sa deschida adaposturi de noapte în apropierea lor”, a declarat Anne Hidalgo, primarul Parisului, citat de Euronews.

Primaria Parisului, o cladire din secolul al 19-lea, va deschide un adapost pentru femei în salonul Prévots and the salon des Tapisseries. Acesta va avea o capacitate maxima de acomodare pentru 50 de persoane, pe o durata maxima de 100 de nopti în care vor fi înregistrate temperaturi neobisnuit de scazute.

“Primaria Parisului trebuie sa conduca prin exemplu, sa arate ca acomodarea persoanelor fara adapost este posibila oriunde, chiar si într-unul dintre palatele republicii”, a completat Anne Hidalgo.

Decizia primarului Parisului face parte dintr-un plan de crearea a 1.500 de centre de gazduire a oamenilor fara adapost, plan ce ar trebui îndeplinit pâna la sfârsitul acestui an.

Foto: Salonul Prévots and the salon des Tapisseries

Decizia autoritatilor din Paris contrasteaza foarte mult cu cea a Guvernului de la Budapesta, condus de Viktor Orban. În Ungaria, potrivit noii prevederi constitutionale, persoanele “prinse” ca sunt fara locuinte, si care refuza sa se duca la un adapost, pot fi introduse într-un program de munca obligatorie sau la închisoare.