Google+

Intalnire istorica. Presedintele Coreii de Sud si cel al Coreii de Nord s-au intalnit, s-au imbratisat si au anuntat ca razboiul s-a sfarsit oficial - VIDEO

Intalnire istorica. Presedintele Coreii de Sud si cel al Coreii de Nord s-au intalnit, s-au imbratisat si au anuntat ca razboiul s-a sfarsit oficial - VIDEO
Embed:

Intalnire istorica. Presedintele Coreii de Sud si cel al Coreii de Nord s-au intalnit, s-au imbratisat si au anuntat ca razboiul s-a sfarsit oficial. Kim Jong Un a trecut granita pe jos, fiind primul presedinte care paseste dincolo dupa razboiul incheiat in 1953. La pranz, insa, a plecat acasa sa ia masa in limuzina sa flancata de 12 bodyguarzi care alergau cand autoturismul se deplasa.

 

Momentul s-a petrecut la pranz cand Kim Jong Un a parasit Coreea de Sud si intalnirea cu omologul sau ca sa ia masa in tara sa. El a mers la Phenian sa manance dupa care a revenit in Coreea de Sud. 

 

Inainte de acest moment cei doi lideri s-au intalnit in zona demilitarizata in cadrul summit-ului, menit sa aduca pacea intre cele doua Corei. Dupa ce si-au strans mainile, au traversat simbolic linia de demarcatie dintre Coreea de Nord si Coreea de Sud. Ulterior, liderul de la Phenian a fost invitat in Casa Pacii, locul unde se vor desfasura intalnirile dintre oficiali. « O noua istorie incepe acum si intram intr-o era a pacii.» a scris Kim Jong-un in cartea de onoare a oaspetilor. Ulterior, cei doi sefi de stat au plantat un copac.

 

Dupa ce au discutat in doi aproape doua ore, Jim Jong Un si Moon Jae In au semnat un acord prin care au declarat ca oficial razboiul dintre cele doua tari s-a terminat. Acesta a fost intarit cu o imbratisare.

 

In centrul discutiilor celor doi, s-a mai  aflat si arsenalul atomic nord-coreean. Liderii de la Seul si Phenian au cazut de acord sa conlucreze pentru a realiza denuclearizarea completa a Peninsulei Coreea. Cele doua Corei au convenit de asemenea sa atraga sprijin si cooperare din partea comunitatii internationale in acest sens. Summitul intercoreean este cel de-al treilea din istorie si primul din ultimii zece ani.


Sursa: libertatea.ro
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn