Cei doi cetateni rusi, acuzati de otravirea fostului spion Serghei Skripali si a fiicei sale, au facut primele declaratii pentru presa. Intr-un interviu, acestia au negat ca ar fi implicati in acest caz si sustin ca nu sunt agenti ai serviciilor secrete rusesti. Barbatii au confirmat ca au fost in Marea Britanie, dar spun ca in scop turistic.

Publicat:13.09.2018, 11:17

“- Voi lucrati pentru serviciile secrete? - Dar dumneavoastra lucrati pentru serviciile secrete? - Nu, dar voi? - Nici eu. - Nici eu.”

Intr-un interviu acordat postului de televiziune Russia Today, considerat de Occident drept un canal de propaganda al Kremlinului, cei doi barbati recunosc ca ei sunt cei aparuti in imaginile facute publice de presa din Marea Britanie. Ei nu au prezentat, insa, niciun act care sa le confirme identitatea. In interviu, barbatii sustin ca au fost la Salisbury ca turisti.

Ruslan Boshirov, SUSPECT: „Acolo este celebra Catedrala Salisbury, faimoasa nu doar in Europa, dar in toata lumea.”

 Ei au negat ca ar fi agenti ai serviciilor secrete rusesti si sustin ca nu au nicio legatura cu otravirea lui Skripal. Intrebati cu ce se ocupa cei doi au raspuns...

Aleksandr PETROV, SUSPECT: “Daca sa va spun pe scurt, este vorba de industria fitnes.”

Barbatii s-au aratat deranjati de faptul ca pozele lor au fost raspandite in mass-media si au cerut ca autoritatile britanice sa-si ceara scuze pentru publicarea identitatii lor. Ieri, in cadrul Forumului Economic Estic, Vladimir Putin a negat ca cei doi ar fi implicati in acest caz si ca ar fi agenti secreti.

Vladimir PUTIN, PRESEDINTELE RUSIEI: “Noi desigur am verificat cine sunt acesti oameni. Stim deja cine sunt ei, i-am gasit. Sper ca ei singuri vor veni si vor spune totul despre ei.”

 Marea Britanie i-a pus sub acuzare in absenta pe cei doi si a anuntat ca daca vor parasi Rusia, vor fi arestati, existand deja un mandat european de arestare pe numele lor. Ei sunt acuzati de tentativa de omor pentru ca ar fi incercat sa il otraveasca pe fostul spion rus, care lucra pentru britanici, Sergei Skripal si pe fiica sa.