Google+

Primele imagini cu copiii salvati din pestera din Thailanda. Cum se simt cei 12 baieti: au slabit cate doua kilograme - VIDEO

Cei 12 baieti cu varste cuprinse intre 11 si 16 ani, blocati intr-o pestera din Thailanda cu antrenorul lor, timp de aproape trei saptamani, au o stare de sanatate „buna”, desi au slabit cate doua kilograme.

 

Purtând măşti chirurgicale şi haine sterile, o parte dintre părinţi şi-au putut vedea copiii pentru prima dată, printr-un perete de sticlă, într-un mediu controlat atent, scrie CNN.

 

Pentru moment, părinţii nu pot să se apropie mai mult de copii, pentru că medicii se tem pentru sănătatea lor şi că ar putea face infecţii, a precizat doctorul Chaiyawej Thanapaisarn.

 

Oficialul a mai precizat, într-o conferinţă de presă, că trei băieţi primesc îngrijiri medicale pentru un început de pneumonie, precizând că ar putea fi externaţi într-o săptămână.

 

„Procesul de recuperare va dura în jur de 30 de zile după ce vor fi externaţi”, a mai spus medicul.

 

 

Miercuri, ministrul Sănătăţii, Tongchai Lertvirairatanapong, a precizat că băieţii au pierdut în jur de două kilograme, întrucât au stat în peşteră timp de nouă zile fără alimente şi fără apă. Medicii spun că starea bună de sănătate a băieţilor se datorează antrenorului lor de 25 de ani, Ekkapol Ake Chantawong, un fost călugăr care a fost scos ultimul din peşteră.

 

„Trebuie să îl laud pe antrenor, pentru că a avut grijă de fotbalişti foarte bine”, a mai spus ministrul Sănătăţii.

 

Timp de nouă zile, până când salvatorii au ajuns la ei prima dată, copiii n-au mâncat nimic şi au băut apă din peşteră, care i-a salvat. Autorităţile au mai precizat că unii dintre ei au cerut să mănânce ciocolată cu pâine, dar li s-au dat doar alimente similare cu laptele, care sunt bogate în proteine şi nutrienţi. 

 

Primele două grupuri scoase din peşteră şi-au putut revedea părinţii prin zidul de sticlă, însă cel de-al treilea grup nu a primit permisiunea, din cauză că încă li se fac teste medicale. Băieţii au nevoie de cel puţin o săptămână pentru ca sistemul lor imunitar să îşi revină.

 

 

Şi salvatorii sunt în spital. Ei au nevoie să se recupereze, după ce au petrecut o mare perioadă în apele reci, pentru a ajunge la băieţi.

 

„Unii au infecţii musculare, gripă, unii psihologi au fost desemnaţi să se ocupe de ei, pentru că au trecut prin momente stresante”, a mai spus ministrul Sănătăţii.

 

Tatăl unuia dintre băieţi a declarat, pentru CNN, că fiul său Titun este „sănătos”: „Am început să plâng. Toată lumea plângea. Vreau să le mulţumesc celor ce mi-au salvat băiatul şi l-au ajutat să aibă o nouă viaţă. E ca şi cum s-ar fi născut din nou.”

 

 

Autorităţile thailandeze au publicat, miercuri, primele imagini cu băieţii, din camera de spital în care sunt izolaţi.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn