Google+

Printul Charles, despre perspectiva urcarii pe tron. ”Nu voi mai face aceleasi lucruri”

In pragul varstei de 70 de ani, printul Charles vorbeste pentru prima data, explicit, despre perspectiva urcarii pe tronul Marii Britanii.

 

Într-un interviu acordat postului BBC, prinţul recunoaşte că va înceta să vorbească despre chestiunile în care are opinii ferme după ce va deveni rege.

 

Prinţul Charles militează de decenii în favoarea unor cauze de mediu şi sociale. Spre deosebire de regină, care evită cu grijă orice polemică, Charles s-a aventurat unori şi în apele tulburi ale politicii. Astfel, sprijinul său pentru Dalai Lama nu este deloc apreciat la Beijing, iar în mai 2014, Rusia a cerut explicaţîi oficiale guvernului britanic, după ce prinţul moştenitor l-a comparat pe Vladimir Puţîn cu Adolf Hitler.

 

Chiar dacă nu intenţionează să abdice, regina Elisabeta a II-a, în vârstă de 92 de ani, şi-a redus în ultimii ani numărul apariţiilor publice şi îi predă treptat ştafeta fiului său Charles, care o reprezintă tot mai des în deplasările în străînătate.

 

”Orice am făcut până acum, m-am străduit să evit partizanatul politic. Dar nu e totuna să fii prinţ de Wales cu a fi suveran. Ideea că voi continuă în exact acelaşi fel, dacă va fi să-i succed reginei, este o prostie totală. Pentru că cele două situaţii sunt total diferite. Fără îndoială, nu voi mai putea face aceleaşi lucruri pe care le-am făcut că prinţ moştenitor. Voi opera, fireşte, în parametri constituţionali”, spune Charles.


Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn