Protest in fata administratiei prezidentiale de la Kiev. Zeci de oameni au cerut demisia lui Petro Porosenko, dupa ce in presa s-a aflat ca acesta si-a petrecut vacanta de iarna in Maldive, pentru care ar fi cheltuit aproape jumatate de milion de dolari. Oamenii sunt nemultumiti ca seful statului duce o viata de lux, in timp ce in tara este criza si razboi.

Publicat:01.02.2018, 17:39

Oamenii s-au pregatit minutios pentru protestul din fata administratiei prezidentiale si au improvizat o sceneta, pentru a arata cum si-a petrecut Petro Porosenko vacanta de iarna in Maldive.

Cateva fete si baieti au venit imbracati in costume de baie si au dansat in fata unor pancarte pe care era ilustrata plaja si Oceanul. Protestatarii l-au numit pe presedinte “hot” si “mincinos”.

”Demisie!”

 Despre vacanta de lux a presedintelui Petro Porosenko s-a aflat in urma unei investigatii a jurnalistilor ucraineni. Potrivit lor, liderul de la Kiev, impreuna cu mai multi prieteni, a zburat in Maldive pe data de 1 ianuarie si a petrecut acolo sapte zile.

Ar fi inchiriat una dintre cele mai scumpe vile, iar toata vacanta l-a costat in jur de 500 de mii de dolari, scriu jurnalistii.

Serviciul de presa al administratiei prezidentiale a confirmat ca Porosenko s-a odihnit in Maldive, precizand ca aceasta calatorie a platit-o singur, din surse declarate.

La scurt timp dupa aparitia informatiilor, jurnalistii au aflat ca si procurorul general al Ucrainei, Iuri Lutenko si-a petrecut vacanta impreuna cu familia pe insulele Seychelles, pentru care ar fi cheltuit peste 50 de mii de euro.

Lutenko s-a aparat si a spus ca voiajul sau a fost platit de fiul sau. Vacantele scumpe ale celor doi oficiali au provocat indignare in randul ucrainenilor, a caror tara se confrunta cu o puternica coruptie la nivel inalt si pe teritoriul careia se duce un razboi.