Un mars de comemorare a Regelui Mihai I este anuntat pentru duminica, in Bucuresti, urmat de un protest fata de actuala guvernare in Piata Victoriei.

Publicat:10.12.2017, 06:39

Manifestatii antiguvernamentale sunt anuntate si în mai multe orase din Romania, dar si în diaspora, la Londra, Milano si Paris.

Manifestantii din Bucuresti ar urma sa se adune în Piata Victoriei în jurul orei 18.00, cu drapele marcate cu doliu, apoi sa plece într-un mars comemorativ pâna la Piata Regelui, unde sa depuna coroane si sa aprinda candele.

Evenimente de comemorare vor avea loc si în Pitesti si Oradea (Parcul 1 Decembrie). În Pitesti, oamenii se vor întâlni de la ora 15.00 în fata primariei, urmând sa plece în mars spre Piata Vasile Milea, unde vor tine un moment de reculegere si vor aprinde lumânari.

Marsul de comemorare din Bucuresti va fi urmat de un protest fata de actuala guvernare, în Piata Victoriei.

Este începutul dictaturii hotiei în România si e doar o chestiune de timp pâna când se vor decide dosare penale la partid, ca pe vremea Rodicai

Stanoiu si a lui Adrian Nastase, furtul din banii nostri va redeveni norma acceptata si nepedepsita a comportamentului politic, iar hartuirea magistratilor independenti va fi un fapt cotidian. Noi toti vom continua sa saracim si sa traim într-o tara fara spitale, fara scoli sau autostrazi, în care fiecare dintre noi este bataia de joc a unor autoritati publice abuzive, incompetente si corupte. (...) Haideti sa ne aparam dreptul la libertate si demnitate, drept atât de greu câstigat. Masina de vot PSD, ALDE, UDMR continua sa ne macine libertatea, pe care noi avem datoria sa o aparam pentru noi si pentru copiii nostri”, se arata pe pagina de Facebook a evenimentului.

Manifestatii antiguvernamentale sunt anuntate si la Alba Iulia (în fata prefecturii), Arad (la primarie), Bacau (în Piata Tricolorului), Baia Mare (în Piata Revolutiei), Bistrita (în fata prefecturii), Brasov (în fata prefecturii), Braila (la primarie), Constanta (în fata prefecturii), Craiova (în Piata Mihai Viteazu), Cluj (la Monumentul Memorandistilor), Galati (prefectura), Iasi (în Piata Unirii), Petrosani (la Casa de Cultura), Ploiesti, Oradea (în Parcul Titan), Râmnicu Vâlcea, Satu Mare (Palatul Justitiei), Suceava (prefectura), Târgu Mures (prefectura) si Timisoara (în Piata Operei).

De asemenea, si românii din diaspora si-au anuntat sustinerea pentru cei de la Bucuresti si din tara, organizând manifestatii asemanatoare si în Fribourg, Elvetia (Piata Georges-Python), Londra (în fata ambasadei române), Milano (Consulat) si Paris (Place de la Republique).

Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor a fost adoptata miercuri pe articole într-o sedinta maraton care a durat peste 12 ore, votul final fiind însa amânat pentru ca PSD - ALDE - UDMR nu au reusit sa strânga suficienti deputati pentru a adopta actul normativ. Singura modificare adoptata de plen fata de varianta comisiei a fost obligativitatea statului de a se îndrepta împotriva magistratului care a savârsit o eroare din rea-credinta sau grava neglijenta.

De asemenea, joi, Comisia parlamentara speciala pentru legile Justitiei a votat înfiintarea unei sectii de investigare a unor infractiuni din Justitie, care va functiona în cadrul Parchetului General si va avea drept competente exclusive efectuarea urmaririi penale pentru infractiunile de coruptie si infractiunile contra înfaptuirii justitiei savârsite de procurori si judecatori.

Printre cele mai importante modificari adoptate la legea 303/2004 se numara interdictia pentru presedintele României de a refuza numirea procurorilor si judecatorilor simpli, introducerea controlului ierarhic superior, inclusiv din partea ministrului Justitiei, asupra procurorilor si statuarea obligativitatii pentru magistrati de a depune anual declaratii pe propria raspundere ca nu sunt agenti acoperiti ai serviciilor secrete, iar rolul verificarii acestor declaratii revine comisiilor parlamentare de control al SRI si SIE.

Camera Deputatilor este prima camera sesizata în acest caz, urmând ca forul decizional sa fie Senatul.

Sursa: News.ro