Google+

Putin a dezvaluit un detaliu secret din tinerete, omis din biografia sa oficiala

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a dezvaluit ca a comandat un batalion de artilerie in perioada sovietica, un detaliu al biografiei sale care pana acum nu era cunoscut.

 

Putin a făcut această mărturisire în timpul unei vizite, luni, la fortăreaţa Petru şi Paul din Sankt Petersburg, unde a tras cu tunul peste râul Neva, potrivit The Guardian.

 

“Am primit rangul de locotenent de artilerie, comandant al batalionului de artilerie”, a declarat Putin, fără a oferi şi alte detalii suplimentare.

 

Biografia oficială a lui Putin nu menţionează nici gradul militar, nici poziţia de comandat despre care Putin a vorbit recent.

 

Potrivit Kremlinului, Putin s-a alăturat KGB imediat după ce a absolvit Facultatea de Drept de la Universitatea de Stat din Leningrad, în 1975. A petrecut 16 ani în serviciul de securitate sovietic, obţinând rangul de colonel-locotenent KGB înainte de prăbuşirea Uniunii Sovietice în 1991 .

 

Dezvăluirea preşedintelui rus vine la scurt timp după ce vechiul card de identitate al poliţiei secrete din estul Germaniei a fost descoperit în arhivele STASI. Putin a servit ca ofiţer KGB la Dresda în anii 1980. Kremlinul nu a confirmat şi nici nu a negat că lui Putin i s-a dat o identificare STASI.

 

Nu se cunosc foarte multe informaţii despre activitatea lui Putin la KGB, însă unele rapoarte susţin că atribuţiile sale includeau supravegherea disidenţilor politici sovietici, dar acest detaliu nu au fost niciodată confirmat.


Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn