Google+

Rasturnare de situatie in cazul cetatenilor UE de la Londra. Cati bani aduc la buget

Migrantii din UE care muncesc in Marea Britanie contribuie, in medie, anual, cu 2.300 lire sterline mai mult la bugetul statului decat un britanic cu venituri medii, arata un studiu realizat de Oxford Economics, citat de The Independent.

 

Astfel, potrivit sursei citate, în timpul vieţii active, un migrant plăteşte la stat cu 78.000 de lire sterline mai mult faţă de beneficiile pe care le primeşte de la bugetul de asigurări sociale şi servicii publice, în timp ce în cazul unui rezident britanic această diferenţă este zero.
În consecinţă, realizatorii studiului avertizează că, după Brexit, autorităţile de la Londra vor fi nevoite să ia în considerare o majorare a taxelor, care să înlocuiască banii pierduţi de la buget prin limitarea imigraţiei şi plecarea străinilor deja prezenţi în Marea Britanie.

 

Când vorbim despre finanţe publice, migranţii din Europa aduc substanţial mai mulţi bani la buget decât consumă, ceea ce uşurează povara fiscală pe ceilalţi plătitori de taxe”, a declarat Ian Mulheirn, seful echipei de cercetători care au făcut analiza.

 

Concluziile au fost fost publicate în contextul în care un raport al Comitetului Consultativ pentru Migraţie (Migration Advisory Committee - MAC), o organizaţie independentă care oferă guvernului recomandări privind migraţia, susţine că Marea Britanie ar trebui să faciliteze sosirea în ţară a muncitorilor cu înaltă calificare şi să limiteze accesul pentru cei cu nivel de calificare scăzut.

 

MAC propune, de asemenea, ca cetăţenii UE să nu beneficieze de tratament special faţă de migranţii din ţarile din afara Uniunii, atunci când principiul liberei circulaţii nu se va mai aplica.

 

Şi mai important este faptul că această contribuţie pozitivă se menţine pe tot parcursul vieţii, în condiţiile în care cei mai mulţi migranţi sunt educaţi, iar majoritatea pleacă înainte de a ieşi la pensie şi de a deveni o povară pentru sistemul public”, a mai sus Mulheirn.

 

Astfel, realizatorii studiului susţin că în cazul în care viitoarea relaţie a Marii Britanii cu UE va insemna şi o reducere drastică a migraţiei, atunci autorităţile trebuie să vină cu o majorare de taxe care să umple golul lăsat de taxele plătite de muncitorii străini.

 

Rezultatele studiului se suprapun unei percepţii deja negative a clasei politice de la Londra şi a populaţiei vis a vis de planul Theresei May de ieşire din UE, plan care lasă nerezolvate o serie de probleme pe care Brexitul aduce în societatea britanică.

 

Pe de altă parte, susţinătorii unei rupturi totale de UE au lansat în Marea Britanie o campanie naţională pentru a încerca s-o forţeze pe şefa guvernului de la Londra, Theresa May, să renunţe la planul ei privind Brexit-ul.

 

Denumit 'Planul de la Chequers' (după numele reşedinţei de vară a prim-miniştrilor britanici), acest document prezentat de premierul Theresa May în luna iulie are în vedere ca Marea Britanie să menţină la capitolul comerţului cu bunuri relaţii strânse cu UE după ieşirea oficială din blocul comunitar, la 29 martie 2019, propunerile fiind însă mai restrictive la capitolul servicii, capitol care vizează în special centrul financiar londonez.

 

Dar planul este contestat atât de partizanii unui 'Hard Brexit' (Brexit dur), aceia care doresc o ruptură totală de UE şi dintre care mulţi se regăsesc în rândurile conservatorilor premierului Theresa May, cât şi de aceia care doresc să fie anulat Brexit-ul cu totul sau să se organizeze încă un referendum, ori măcar să se ajungă la un 'Soft Brexit' (Brexit uşor) care să menţină cât mai multe legături între Marea Britanie şi UE după ieşirea efectivă din blocul comunitar.

 

Planul de la Checkers a fost dezaprobat şi de negociatorul-şef al UE în dosarul Brexit-ului, Michel Barnier, care consideră că prin acest plan Marea Britanie ar urmări să obţină 'un fel de piaţă unică a la carte, un fel de abordare 'cherrypicking'', din care să aleagă numai ce îi convine. Aceasta 'ar pune în discuţie înseşi integritatea pieţei noastre unice', aşadar 'este total exclus' ca UE să accepte un asemenea plan, a spus el în mod categoric la Londra la începutul lunii septembrie în faţa comisiei pentru Brexit a Camerei Comunelor.

 

Totuşi, premierul Theresa May a susţinut luni că alternativa la planul de la Checkers este ieşirea din UE fără niciun acord.

Sursa: incont.ro
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn