Google+

Reactia lui Trump, dupa ce a fost trimisa o bomba la CNN: „Vedeti ce frumos ma port azi?” - VIDEO

Reactia lui Trump, dupa ce a fost trimisa o bomba la CNN: „Vedeti ce frumos ma port azi?” - VIDEO
Embed:

Autoritatile americane sunt in alerta, dupa ce mai multi politicieni democrati criticati de Donald Trump au primit colete explozive.

 

Dispozitivele „rudimentare, dar funcţionale” au fost interceptat înainte de a ajunge la destinatari. Expeditorul nu a fost deocamdată găsit şi există temerea că şi alte plicuri periculoase au fost puse la poştă. Preşedintele Donald Trump a promis că făptaşul va fi pedepsit.

 

Donald Trump: „Un lucru e clar: democraţii produc violenţe, republicanii produc slujbe.”

 

După ce şi-a descris adversarii politici drept „oameni malefici” şi „şarlatani”, Donalt Trump militează acum pentru „pace şi armonie” în discursul public.

 

Donald Trump, preşedintele Statelor Unite: „Nimeni nu ar trebui să-şi compare adversarii politici cu răufăcători istorici, lucru care se face des.”


Trump a transmis un îndemn similar jurnaliştilor, felicitându-se pe sine pentru cât de frumos se comportă.

 

Donald Trump, preşedintele Statelor Unite: „Presa trebuie să înceteze ostilităţile fără sfârşit şi poveştile şi atacurile negative constante şi deseori false. Vedeţi cât de frumos mă port azi? Aţi văzut vreodată aşa ceva?”


Dispozitive explozive de mică putere au fost interceptate, apoi detonate controlat, la reşedinţa fostului preşedinte american, Barack Obama şi la cea a soţilor Clinton. Un plic care conţinea un dispozitiv exploziv şi care purta numele fostului director CIA, John Brennan, a fost găsit în clădirea din New York care găzduieşte şi postul CNN. Cel mai probabil, expeditorul a crezut că Brennan lucrează acolo.

 

 

John Brennan, fost şef CIA: „Eu şi alţii am fost vizaţi de aceste atacuri, fiindcă spunem ce gândim şi ne facem datoria de cetăţeni.”

Plicuri cu dispozitive explozive au ajuns şi la alţi trei oficiali democraţi, între care guvernatorul statului New York.

 

Andrew Cuomo, guvernatorul statului New York: „Avem de-a face cu o formă diferită de terorism: terorismul politic.”


Seria coletelor explozive a început luni seara, când un astfel de pachet a fost găsit în cutia poştală de la reşedinţa din New York a miliardarului George Soros.

 

Criminalist: „Expeditorul e cineva înfuriat de politica naţională, care le poartă o ranchiună deosebită indivizilor aleşi. E important, fiindcă, înainte de a trece la acţiune, a încercat probabil să-i contacteze prin mesaje pe mail sau pe reţelele sociale.”


Poliţiştii sunt optimişti că îl vor găsi repede pe făptaş. Dispozitivele rudimentare, dar funcţionale, nu au sărit în aer la livrare, aşa că ar putea păstra amprente şi alte probe utile.


Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn