Google+

Romania a fost exclusa de la Eurovision, din cauza datoriilor acumulate in ultimii noua ani de catre Televiziunea Publica: "Este regretabil ca suntem fortati sa facem asta" - VIDEO

Romania a fost exclusa de la Eurovision, din cauza datoriilor acumulate in ultimii noua ani de catre Televiziunea Publica: "Este regretabil ca suntem fortati sa facem asta" - VIDEO
Embed:

Romania a fost exclusa de la Eurovision, motivul fiind datoriile acumulate in ultimii noua ani de catre Televiziunea Publica. Ieri a expirat termenul-limita pentru a plati o transa de 10 milioane de franci elvetieni.

 

Ovidiu Anton, cel care trebuia sa reprezinte Romania in acest an la Eurovision, nu va mai ajunge in Suedia. Asta pentru ca European Broadcasting Union, cea mai mare asociatie a televiziunilor publice din lume, i-a retras Televiziunii Romane calitatea de membru ca urmare a neplatii unor datorii in valoare totala de peste 10 milioane de euro. Cele mai vechi datorii provenind din perioada 2011 - 2012. Decizia a fost luata dupa ce termenul dat guvernului roman de a lua masuri pentru rambursarea datoriei a expirat ieri. 

John OLASAND, SUPERVISOR EXECUTIV EUROVISION: “Este un lucru dezamăgitor pentru fani, pentru spectatori, pentru România, dar şi pentru toată Europa. Noi, insă, trebuie să fim fermi în faţa deciziei. Credem că este o decizie corectă. Rămâne de văzut cum va evolua situatia in anul 2017.”


Astfel, TVR nu avea acces nici la semnalul de la Stockholm, astfel nu va putea difuza concursul. Finala Eurovision-ului va avea loc pe 14 mai, in Suedia. Romania urma sa participe in a doua semifinala a concursului. Republica Moldova va fi reprezentata de Lidia Isac.


Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn