Google+

Rusia a dat in judecata Ucraina la Londra pentru datorii in contul unor bonduri de 3 miliarde dolari

Rusia a anuntat miercuri ca a dat in judecata Ucraina la Inalta Curte de la Londra, dupa ce autoritatile de la Kiev nu au efectuat conform calendarului asumat platile in contul unor obligatiuni de 3 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg, citat de Mediafax.ro.Potrivit Mediafax.ro, Moscova a angajat firma de avocati Cleary Gottlieb Steen & Hamilton cu scopul de a recupera întreg principalul, dar şi dobânzi neplatite şi cheltuieli de judecata totalizând 75 milioane de dolari, a declarat ministrul de Finante al Rusiei, Anton Siluanov.

 

Rusia trebuie sa se adreseze instantei britanice deoarece obligatiunile au fost emise sub incidenta Legii Engleze.

 

Anterior actiunii în instanta, Germania a încercat sa medieze între Rusia şi Ucraina un acord amiabil, astfel încât sa nu se ajunga la un proces."Ma aştept ca procesul din instanta engleza sa fie deschis şi transparent. Acest proces a fost deschis dupa numeroase încercari eşuate de a încuraja Ucraina sa accepte negocieri de buna-credinta pentru restructurarea datoriei", a spus Siluanov.

 

Rusia a refuzat sa participe într-un program pentru restructurarea unor datorii de 15 miliarde de dolari ale Ucrainei, negociat de Kiev anul trecut cu alti detinatori de eurobonduri. Siluanov a reiterat ca Rusia a cerut un tratament mai bun decât cel aplicat altor creditori, printre care fondul Franklin Templeton.

 

Procesul initiat de Rusia reprezinta un nou obstacol pentru guvernul de la Kiev, slabit deja de instabilitatea politica, noteaza Bloomberg.
Investitorii privati care au participat anul trecut la programul de restructurare a datoriilor Ucrainei au acceptat pierderi reprezentând 20% din principalul obligatiunilor.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn