Google+

Satui de ambuteiajele kilometrice, inginerii de la o companie din China au creat un taxi-zburator. Vezi cum functioneaza acesta - VIDEO

Satui de ambuteiajele kilometrice, inginerii de la o companie din China au creat un taxi-zburator. Vezi cum functioneaza acesta - VIDEO
Embed:

Satui de ambuteiajele kilometrice, inginerii de la o companie din China au creat un taxi-zburator. Vehiculul va putea avea la bord doar doi pasageri si va putea zbura nu mai mult de 25 de minute. Taxiul aerian a efectuat numeroase teste, inclusiv in conditii de ploaie si vant puternic.


O companie din China, una dintre tarile cu cele mai mari ambuteiaje din lume, s-a gandit cum sa “lupte” cu aglomeratia de pe strazi – a construit un taxi zburator. Vehiculul are un mecanism simplu de functionare. Tot ce trebuie sa faca pasagerul este sa isi aleaga pe un ecran destinatia, unde va ajunge in cateva clipe. Taxiul poate atinge o viteza de 30 de kilometri pe ora.

 

Pentru a se asigura ca aparatul nu va pune in pericol viata oamenilor, compania a efectuat in jur de o mie de teste. Recent, acestea au inceput sa fie facute cu pasageri la bord. Taxiul a fost testat in mai multe conditii meteo, pe ploaie si vant si chiar in timpul noptii. Deocamdata, nu s-a anuntat data lansarii acestui aparat si nici cat ar costa. In luna septembrie, o companie din Dubai a testat primul taxi zburator, insa fara a avea pasageri la bord.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn