Google+

Scandal urias in Egipt. ”O civilizatie de 7.000 de ani, decor pentru o scena sexuala”

Autoritatile din Egipt au demarat o ancheta dupa aparitia unei inregistrari video ce prezinta doi tineri care au pozat nud in varful piramidei din Giza, a carei distribuire pe retelele de socializare a generat un scandal urias.

 

Imaginile video arată un cuplu în timp ce escaladează în întuneric o piramidă, prezentată ca fiind celebra Piramidă din Giza, apoi un bărbat şi o femeie, complet goi, în primele ore ale dimineţii, într-o poziţie sugestivă, dar blurată, în vârful acelei construcţii străvechi.

 

Clipul a fost publicat pe YouTube pe 8 decembrie de fotograful danez Andreas Hvid, care spune că a escaladat piramida egipteană alături de o prietenă la sfârşitul lunii noiembrie. Înregistrarea a strâns deja peste 2,5 milioane de vizualizări.

 

Foarte repede, clipul a generat nemulţumire şi polemici în Egipt, mulţi dintre cetăţenii acestei ţări afirmând că acele scene reprezintă acte ilegale şi lipsite de respect faţă de patrimoniul egiptean.

 

“Ei vor să lezeze demnitatea şi mândria egiptenilor, pentru că piramida reflectă gloria şi grandoarea poporului egiptean”, a afirmat un alt utilizator de Twitter.

 

Autorităţile au declarat totuşi că au dubii în legătură cu veridicitatea imaginilor difuzate online şi au demarat o anchetă.

 

“Parchetul egiptean a deschis o anchetă ce vizează acţiunea fotografului danez şi autenticitatea videoclipului şi a fotografiilor din vârful piramidei lui Kheops pe care el le-a publicat”, a declarat Mustafa Waziri, secretar general al Consiliului Suprem pentru Antichităţi egiptene.

 

Dacă acele imagini au fost într-adevăr realizate în vârful celebrei piramide, atunci ar fi vorba despre “o infracţiune extrem de gravă”, a adăugat el.

 

Escaladarea piramidelor este interzisă în Egipt. În fiecare an, mai multe persoane încearcă totuşi să urce până în vârful acestor monumente.

 

În 2016, un turist german care a făcut fotografii şi înregistrări video după ce a escaladat Marea Piramidă din Giza a primit interdicţie “pe viaţă” în ceea ce priveşte posibilitatea sa de a intra pe teritoriul egiptean.


Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn