Google+

Scaunul cu rotile al lui Stephen Hawking, scos la licitatie. Suma uriasa ceruta pe el - VIDEO

O serie de bunuri personale ce i-au apartinut fizicianului Stephen Hawking vor fi scoase la licitatie, printre care scaunul sau cu rotile si teza sa de doctorat din 1963, relateaza Euronews.

 

Scaunul cu rotile va avea un preţ de pornire de 20.000 de lire sterline, însă nu este cel mai valoros obiect de la licitaţie. Acest loc aparţinându-i lucrării de dizertaţie, care are un preţ de pornire de 60.000 de lire sterline.

 

La licitaţie se vor mai oferi, însă, şi o serie de medalii, o jachetă, un tablou, mai multe lucrări şi cărţi, precum şi o copie după scenariul scris al unui episod din The Simsons în care a apărut Stephen Hawking.

 

 

Licitaţia va avea loc în nouă zile, aşteptările fiind că suma colectată să fie de până la 169.000 de euro. Iar veniturile obţinute se vor duce către Fundaţia Stephen Hawking şi la Asociaţia Bolii Neuromotorie.

“Toată ideea a fost să ofere ceva accesibil admiratorilor lui, astfel încât oamenii să poată rămână conectaţi la el şi să-şi aducă aminte de povestea să extraordinară”, a precizat Thomas Venning, şeful departamentului pentru cărţi şi manuscripte din cadrul firmei de licitaţii Christie’s.

 

Fizicianul britanic Stephen Hawking a murit în lună martie 2018, la 76 de ani.

 

Aceasta nu este prima licitaţie de anul acesta în cadrul căreia sunt oferite spre vânzare bunuri aparţinând unei personalităţi decedate recent.

 

La mijlocul acestei luni primăria oraşului american Woodside a scos la licitaţie bunuri ce i-au aparţinut fondatorului Apple, Steve Jobs. Printre acestea s-au numărat câteva candelabre şi veioze de perete, un termostat, o linguriţă de argint, o toaletă şi nişte clanţe de uşă.

 

Sursa: Euronews


Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn