O serie de bunuri personale ce i-au apartinut fizicianului Stephen Hawking vor fi scoase la licitatie, printre care scaunul sau cu rotile si teza sa de doctorat din 1963, relateaza Euronews.

Publicat:31.10.2018, 20:21

Scaunul cu rotile va avea un pret de pornire de 20.000 de lire sterline, însa nu este cel mai valoros obiect de la licitatie. Acest loc apartinându-i lucrarii de dizertatie, care are un pret de pornire de 60.000 de lire sterline.

La licitatie se vor mai oferi, însa, si o serie de medalii, o jacheta, un tablou, mai multe lucrari si carti, precum si o copie dupa scenariul scris al unui episod din The Simsons în care a aparut Stephen Hawking.

Licitatia va avea loc în noua zile, asteptarile fiind ca suma colectata sa fie de pâna la 169.000 de euro. Iar veniturile obtinute se vor duce catre Fundatia Stephen Hawking si la Asociatia Bolii Neuromotorie.

“Toata ideea a fost sa ofere ceva accesibil admiratorilor lui, astfel încât oamenii sa poata ramâna conectati la el si sa-si aduca aminte de povestea sa extraordinara”, a precizat Thomas Venning, seful departamentului pentru carti si manuscripte din cadrul firmei de licitatii Christie’s.

Fizicianul britanic Stephen Hawking a murit în luna martie 2018, la 76 de ani.

Aceasta nu este prima licitatie de anul acesta în cadrul careia sunt oferite spre vânzare bunuri apartinând unei personalitati decedate recent.

La mijlocul acestei luni primaria orasului american Woodside a scos la licitatie bunuri ce i-au apartinut fondatorului Apple, Steve Jobs. Printre acestea s-au numarat câteva candelabre si veioze de perete, un termostat, o lingurita de argint, o toaleta si niste clante de usa.

Sursa: Euronews