Google+

Situatie tensionata la frontiera dintre Grecia si Macedonia. Zeci de imigranti au rupt gardul de sarma, dar au fost opriti de fortele de ordine - VIDEO

Situatie tensionata la frontiera dintre Grecia si Macedonia. Zeci de imigranti au rupt gardul de sarma, dar au fost opriti de fortele de ordine - VIDEO
Embed:

Situatie tensionata la frontiera dintre Grecia si Macedonia. Zeci de imigranti au rupt gardul de sarma dintre cele 2 tari, dupa ce autoritatile de la Skopje au impus controale si mai stricte la frontiera. Nu au reusit totusi sa intre in tara pentru ca fortele de ordine i-au oprit din drum. De dimineata, politia greaca a inceput sa evacueze imigrantii de la frontiera si sa-i duca la centrele pentru refugiati.


”Deschideţi frontiera...”


Imigrantii care nu au reusit sa sara gardul de sarma, au rupt o parte din el si au trecut pe teritoriul Macedoniei. Acolo au fost opriti si intorsi din drum de politisti. 


”Poliţistul mi-a spus să mă opresc pentru că frontiera este închisă pentru mine. Nu ştiu ce pot să fac. Este greu pentru că vremea este foarte rece pentru copiii mici.”


Autoritatile din Macedonia au inceput sa verifice minutios documentele refugiatilor care vor sa patrunda in tara. Cei care nu au actele in regula, sunt opriti din drum. Imigrantii, majoritatea afgani, spun ca sunt gata sa astepte pana ce granitele vor fi deschise.


”Toţi oamenii care sunt aici, sunt din Afganistan. Nu avem nevoie de mâncare, vrem doar să trecem frontiera.”


Si pentru ca situatia devenea tot mai tensionata la frontiera, politia elena a inceput sa ii evacueze pe imigranti. Tot astazi, Organizatia Internationala pentru Migratie a anuntat ca peste 100 de mii de imigranti au ajuns de la inceputul anului in Grecia si Italia. Peste 400 dintre ei si-au pierdut viata incercand sa treaca Mediterana.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn