Sotia unui miliardar norvegian data disparuta de sase saptamani face in prezent obiectul unei rascumparari insotite de amenintari grave, au anuntat miercuri mai multe mass-media din Norvegia, preluate de AFP, relateaza Agerpres.

Publicat:09.01.2019, 16:03

Casatorita cu un om de afaceri care a facut avere în domeniul energetic si al imobiliarelor, Anne-Elisabeth Falkevik Hagen (68 de ani) a disparut în octombrie anul trecut, a relatat Verdens Gang (VG). O rascumparare de 9 milioane de euro în criptomoneda a fost ceruta pentru eliberarea ei, potrivit publicatiei citate.

Amenintari cu acte de violenta au fost de asemenea avansate în cazul în care suma ceruta nu va fi virata, subliniaza publicatia Aftenposten, care precizeaza ca au avut loc contacte limitate cu presupusii rapitori.

Astfel de cazuri sunt extrem de rare în bogata tara scandinava, unde nivelul infractionalitatii este în general unul redus.

Politia norvegiana a confirmat, fara a furniza identitatea, ca “o femeie de peste 65 de ani ar fi fost rapita de la domiciliul sau din Lorenskog”, la mai putin 20 de kilometri de Oslo. Ea a anuntat o conferinta de presa pentru ora locala 11:00 (10:00 GMT).