Google+

Moldovenii au dat mita blanuri, pantofi, cercei, dulciuri si parfumuri de firma ca sa obtina buletine romanesti - VIDEO

Moldovenii au dat mita blanuri, pantofi, cercei, dulciuri si parfumuri de firma ca sa obtina buletine romanesti - VIDEO
Embed:

Spaga cu „de toate” pentru sefa Evidentei Persoanelor din Iasi. Moldovenii i-au dat mita blanuri, pantofi, cercei, dulciuri si parfumuri de firma ca sa obtina buletine romanesti. Potrivit presei de peste Prut toata “afacerea” ar fi inceput inca din 2014, iar acum prucororii au finalizat ancheta privind modul in care mii de basarabeni au ajuns sa locuiasca fictiv în satele de langa municipiul Iasi.

 

Potrivit Ziarului de Iasi, in jur  de 2 mii de moldoveni au beneficiat de Ajutorulsefei Serviciului de Evidenta Persoanelor din Iasi, Maricica Tagarcea. Obtinerea buletinelor se realiza dupa ce basarabenii erau luati in spatiul locativ de un cetatean roman.Legea romaneasca nu impune un numar de maxim de persoane care pot fi luate in spatiu. Astfel s-a ajuns la situatii absurde in care intr-o singura locuinta sa aiba viza de resedinta si cateva mii de moldoveni, fara a locui efectiv acolo.

 

In ancheta se arata ca 3 cetateni romani luasera in apartamentele lor peste 1600 de moldoveni, iar pentru ca ei sa primeasca actele de identitate cat mai repede, o mituiau pe Maricica Tagarcea. Aceasta primea bani, dar si pantofi, genti, parfumuri, dulciuri si flori. Totul ar fi inceput din octombrie 2014 si ar fi durat pana in octombrie 2015. Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Iasi au finalizat ancheta si au dispus trimiterea in judecata a sefei Serviciului Public de Evidenta Persoanelor, dar si a unui politist acuzat  acuzat si el de luare de mita.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn