Google+

Supravietuire miraculoasa a 6 persoane, dupa ce au cazut in gol cu liftul 84 de etaje - FOTO/VIDEO

Sase persoane, intre care si o femeie insarcinata, au supravietuit in mod miraculos, dupa ce au cazut in gol cu liftul 84 de etaje.

 

Incidentul a avut loc vineri, într-una dintre cele mai înalte clădiri din Chicago, iar operaţiunea de salvare a durat în jur de trei ore, pentru că liftul rămăsese blocat între etajele 11 şi 12.

 

Grupul tocmai plecase de la un bar de la etajul 95, în jurul orei 12.30, când s-a rupt un cablu şi au căzut în gol până la etajul 11. După aceea, şi-au alertat prietenii, care au anunţat autorităţile, scrie BBC News.

 

Printre cei care au trecut prin clipe de coşmar este şi Jaime Montemayor, un bărbat de 50 de ani, care era în lift cu soţia sa. Iniţial, liftul a părut să cobore normal, dar apoi s-a auzit un sunet ciudat. După aceea, au urmat secunde de panică, însoţite de strigăte şi rugăciuni.

 

„Am crezut că vom muri”, a mărturisit el.

 

În lift se mai aflau şi doi studenţi la drept şi o femeie însărcinată. Astfel, pentru a-i salva, pompierii au fost nevoiţi să facă o gaură în perete ca să-i poată salva.

 

„Era o situaţie extrem de precară. Ca să-i salvăm, a trebuit să spargem un zid de la etajul 11, ca să putem deschide uşile liftului”, a spus şeful Departamentului de Pompieri din Chicago, Patrick Maloney.

 


Louis Vasquez a ajuns în lobby-ul clădirii cu câteva minute înaintea prietenilor lui. I-a aşteptat acolo, însă ei nu au apărut şi a realizat că se întâmplă ceva grav.

 

„Prietenii mei sunt ultimii care au trebuiau să coboare. Iniţial a crezut că sunt la etajul 96, dar după 20 de minute am aflat că erau la etajul 12”, a spus el, conform ABC News.

 

Autorităţile au deschis o anchetă, pentru a stabili circumstanţele în care s-a produs incidentul. Pentru moment, este neclar cum de liftul s-a oprit la etajul 11 şi nu s-a izbit de pământ. Potrivit unor pompieri citaţi de ABC, două dintre cablurile care susţineau liftul s-au rupt, dar au mai rămas altele să susţină liftul, care trecuse inspecţia anuală.

 

Clădirea este a patra cea mai înaltă clădire din Chicago şi a 12-a cea mai înaltă din lume.

 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn