Sase persoane, intre care si o femeie insarcinata, au supravietuit in mod miraculos, dupa ce au cazut in gol cu liftul 84 de etaje.

Publicat:20.11.2018, 13:23

Incidentul a avut loc vineri, într-una dintre cele mai înalte cladiri din Chicago, iar operatiunea de salvare a durat în jur de trei ore, pentru ca liftul ramasese blocat între etajele 11 si 12.

Grupul tocmai plecase de la un bar de la etajul 95, în jurul orei 12.30, când s-a rupt un cablu si au cazut în gol pâna la etajul 11. Dupa aceea, si-au alertat prietenii, care au anuntat autoritatile, scrie BBC News.

Printre cei care au trecut prin clipe de cosmar este si Jaime Montemayor, un barbat de 50 de ani, care era în lift cu sotia sa. Initial, liftul a parut sa cobore normal, dar apoi s-a auzit un sunet ciudat. Dupa aceea, au urmat secunde de panica, însotite de strigate si rugaciuni.

„Am crezut ca vom muri”, a marturisit el.

În lift se mai aflau si doi studenti la drept si o femeie însarcinata. Astfel, pentru a-i salva, pompierii au fost nevoiti sa faca o gaura în perete ca sa-i poata salva.

„Era o situatie extrem de precara. Ca sa-i salvam, a trebuit sa spargem un zid de la etajul 11, ca sa putem deschide usile liftului”, a spus seful Departamentului de Pompieri din Chicago, Patrick Maloney.


Louis Vasquez a ajuns în lobby-ul cladirii cu câteva minute înaintea prietenilor lui. I-a asteptat acolo, însa ei nu au aparut si a realizat ca se întâmpla ceva grav.

„Prietenii mei sunt ultimii care au trebuiau sa coboare. Initial a crezut ca sunt la etajul 96, dar dupa 20 de minute am aflat ca erau la etajul 12”, a spus el, conform ABC News.

Autoritatile au deschis o ancheta, pentru a stabili circumstantele în care s-a produs incidentul. Pentru moment, este neclar cum de liftul s-a oprit la etajul 11 si nu s-a izbit de pamânt. Potrivit unor pompieri citati de ABC, doua dintre cablurile care sustineau liftul s-au rupt, dar au mai ramas altele sa sustina liftul, care trecuse inspectia anuala.

Cladirea este a patra cea mai înalta cladire din Chicago si a 12-a cea mai înalta din lume.