Google+

Sute de mii de persoane au demonstrat la Berlin impotriva urii, rasismului si discriminarii

Sute de mii de persoane au demonstrat la Berlin impotriva urii, rasismului si discriminarii
Embed:

Aproximativ 240.000 de persoane au participat sambata, la Berlin, la un mars pentru ‘o societate deschisa si libera’ si impotriva rasismului si xenofobiei, informeaza dpa.

 

Marşul, organizat de o alianţă de grupări activiste reunite sub numele ‘Unteilbar’ (Indivizibil), a fost îndreptat împotriva urii şi discriminării şi s-a dorit a fi şi un semnal de alarmă privind soarta refugiaţilor care încearcă să ajungă în Europa prin traversarea Mediteranei.

 

Pe o lungime de şase kilometri, între Alexanderplatz şi parcul Tiergarten din Berlin, manifestanţii au mărşăluit purtând bannere şi baloane cu mesaje precum ‘Solidaritate cu victimele violenţei extremei drepte, antisemite şi rasiste’. Partide politice, printre care Verzii şi Die Linke, au fost de asemenea reprezentate.

 

Iniţial 40.000 de persoane şi-au anunţat intenţia de a participa la acest marş. Poliţia a refuzat să ofere vreo estimare privind numărul manifestanţilor.

 

Mii de oameni au demonstrat sâmbătă şi la Frankfurt (vestul Germaniei), dar şi în 11 oraşe din landul Hesse (sud-vestul Germaniei) pentru a avertiza în legătură cu riscul ascensiunii extremei drepte germane. În acest land vor avea loc alegeri parlamentare peste două săptămâni, iar partidul ‘Alternativa pentru Germania’ are şanse mari de a intra în legislativul regional.

 

Înaintea marşului din Berlin, ministrul de externe german Heiko Maas a descris această demonstraţie drept un semnal important. ″Nu ne vom lăsa divizaţi, mai ales nu de către populiştii de extremă dreapta″⁣, a declarat Maas, membru al Partidului Social-Democrat (SPD, care guvernează alături de blocul conservator), pentru publicaţiile din grupul media Funke.

 

Heiko Maas a adăugat că majoritatea germanilor susţin toleranţa şi deschiderea faţă de restul lumii şi că noul naţionalism nu va soluţiona nicio problemă.

 

Retorica anti-imigranţi şi sprijinul pentru partidul naţionalist ‘Alternativa pentru Germania’ au sporit semnificativ în special după sosirea a peste un milion de refugiaţi în Germania începând din 2015.

 

Haos după protestul transportatorilor. Tatăl unui elev: ”Nişte cretini, le dăm banii în avans”
Haos după protestul transportatorilor. Tatăl unui elev: ”Nişte cretini, le dăm banii în avans”

Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn