18:26, 23 Septembrie 2017
, PRO TV

Sute de oameni au protestat pe strazile Barcelonei impotriva referendumului pentru independenta: "S-ar putea ajunge la un razboi" - VIDEO


Sute de oameni au protestat pe strazile Barcelonei impotriva referendumului pentru independenta: "S-ar putea ajunge la un razboi" - VIDEO

Cu o saptamana inainte de referendumul privind independenta Cataloniei, regiunea este cuprinsa de proteste. Sustinatorii plebiscitului ies in strada de cateva zile, dupa ce mai multi oficiali au fost arestati pentru a impiedica desfasurarea consultarii. Ieri au manifestat si cei care sunt impotriva referendumului.


 

Sute de manifestanti care nu vor ca referendumul pentru independenta sa aiba loc au marsaluit pe strazile Barcelonei, intr-o atmosfera care amintea de cea de la un meci de fotbal. Protestatarii au rupt steagurile catalane arborate la ferestre.

 

Tensiunea a crescut cand au ajuns la sediul unui ONG care sustine independenta, dar nu s-au inregistrat incidente majore. 

 

”Uneori ma gandesc ca s-ar putea ajunge la un razboi civil intre separatisti si spanioli, pentru ca situatia nu se amelioreaza. Trebuie sa facem ceva.”

 

 Tot ieri, aproape 2 mii de studeni au protestat in fata unei universitati din Barcelona si au manifestat in favoarea referendumului interzis de Madrid. Consultarea ar urma sa aiba loc pe 1 octombrie.

 

Madridul vrea sa trimita mii de politisti in regiune ca sa se asigure ca plebiscitul declarat ilegal nu va avea loc. Autoritatile catalane nu vor sa renunte, dar recunosc ca arestarile si confiscarea a numeroase buletine de vot le-au zadarnicit planurile.

Alte ştiri despre: