Un nou accident mortal pe Drumul National 1, in judetul Alba. Un tanar de 26 de ani din Aiud a murit, dupa ce masina in care se afla a fost spulberata de un TIR care iesea din curtea unei societati comerciale si nu i-a acordat prioritate.

Publicat:08.11.2018, 06:35

Din cauza impactului puternic masina tânarului, înmatriculat în Germania, a fost proiectata în afara drumului. Accidentul s-a petrecut aseara în apropierea localitatii Oiejdea. Soferul TIR-ului, în vârsta de 58 de ani, nu s-a asigurat când a vrut sa iasa pe sosea din curtea unei firme.

Asa ca autovehicului de mare tonaj a izbit masina condusa de tânarul de 26 de ani, care în urma impactului puternic a fost aruncata pe câmp. Bucati din autovehicul au fost împrastiate pe carosabil. ”Soferul tirului nu a acordat prioritate, din câte am înteles”.

Pompierii ajunsi la fata locului au scos cu greu victima dintre resturile masinii.


Plutonier adj. Iulian Moldovan ISU Alba: “Masina era rasturnata pe cupeu în afara partii carosabile în ea fiind încarcerat soferul. Din pacate ajunsi la fata locului au constatat ca soferul era decedat.”


Politistii au deschis o ancheta în acest caz pentru a stabili cu exactitate cum s-a petrecut accidentul.


Subinspectorul Cornel Mihaiu, Serv.Rutier Alba: “Conducatorul unui autotracator care tracta o semiremorca a patruns pe drumul national fara sa acorde prioritate. Va fi cercetat pentru ucidere din culpa.”


Traficul în zona a fost blocat zeci de minute.