Tanarul suspectat de uciderea jurnalistei Viktoria Marinova va fi extradat in Bulgaria. Autoritatile germane au anuntat ca individul va fi trimis in tara sa de origine in cel mult zece zile. Intre timp, Viktoria a fost condusa astazi pe ultimul drum, iar la funeralii au venit sute de persoane.

Publicat:12.10.2018, 14:48

Familia, prietenii, dar si numerosi oficiali au venit sa-si ia ramas bun de la jurnalista Viktoria Marinova. Ceremonia funerara a avut loc la o biserica din orasul Ruse, iar presa straina scrie ca sute de oameni au fost prezenti. Ziarista in varsta de 30 de ani a fost violata si ucisa sambata trecuta. Un tanar de 21 de ani, identificat drept Severin Krasimov si arestat marti seara in Germania, a recunoscut ca, sub influenta drogurilor si a alcoolului, a lovit victima si a aruncat-o intr-un tufis.

Acesta, insa, a negat ca ar fi violat-o si ca ar fi incercat sa o ucida. Autoritatile din Germania au anuntat ca il vor extrada pe suspect in maxim 10 zile. Viktoria Marinova este al treilea jurnalist de investigatii asasinat intr-o tara din UE in ultima perioada, dupa o femeie din Malta si un barbat din Slovacia.