Google+

Teroristul care s-a detonat pe aeroportul din Bruxelles era unul dintre gardienii ISIS. Ce au povestit ostaticii sai

Apar noi informatii despre unul dintre autorii masacrului de pe aeroportul Zaventem, din Bruxelles.

 

Najim Laachraoui, unul dintre cei doi jihadisti care s-au aruncat in aer la aeroportul din Bruxelles pe 22 martie, a fost identificat de mai multi francezi ca fiind unul dintre gardienii sirieni din locul in care au fost tinuti ostatici de Statul Islamic, relateaza The Guardian.

Potrivit surselor, 4 jurnalisti francezi tinuti ostatici din 2013 pana in 2014 l-au identificat pe barbat sub numele de Abou Idriss. Unul dintre jurnalisti, Nicolas Henin, l-a identificat pe Najim Laachraoui cu Abou Idriss, spune avocatul acestuia.

Najim Laachraoui

Jurnalistii l-au mai identificat si pe un al doilea dintre teroristii care i-au tinut ostatici in persoana lui Mehdi Nemmouch, un francez aflat acum in arest. Jurnalistii au povestit ca Lachaaroui avea accent belgian si ca ocazional le punea intrebari din stiinta, la care astepta raspunsuri exacte.

Autoritatile belgiene spun ca Laachraoui a calatorit spre Siria in luna februarie a anului 2013, pentru a se alatura ISIS. Barbatului nu i-a mai fost gasita urma pana in septembrie 2015, cand a fost identificat sub un nume fals la granite Austriei cu Ungaria. In varsta de 24 de ani, Najim Laachraoui, licentiat in electronica, este considerat artizanul atacurilor de la aeroportul si metroul din Bruxelles (32 de morti) si de la Paris din luna noiembrie (130 de morti).

Urme ale ADN-ului sau au fost gasite pe material exploziv in sala de concerte Bataclan de la Paris si la Stade de France, precum si intr-un apartament din comuna Schaerbeek din regiunea Bruxelles unde au fost confectionate centurile cu explozivi utilizate de teroristii kamikaze.


Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn