Google+

Theresa May acuza Rusia ca s-ar afla in spatele atacului asupra fostului spion. Reactia Rusiei

Este foarte probabil ca Rusia sa se afle in spatele atacului asupra fostului spion rus si a fiicei acestuia, a transmis premierul Marii Britanii, Theresa May, potrivit BBC.

 

Theresa May a declarat că guvernul britanic a concluzionat că este ”foarte probabil” ca Rusia să fie responsabilă de atacul asupra lui Serghei Skripal şi fiicei sale, Yulia, la Salisbury, din 4 martie.


Aceasta a precizat că ambasadorul Rusiei la Londra a fost chemat să explice dacă a fost ”o acţiune directă a statului rus” sau rezultatul ”pierderii controlului asupra altor agenţi ruşi nervoşi”.


Substanţa folosită în atac, a declarat premierul, a fost identificată ca făcând parte dintr-un grup de agenţi care afectează sistemul nervos, cunoscut sub numele de “Novichok”.


Theresa May a precizat că secretarul de externe, Boris Johnson, i-a transmis ambasadorului Moscovei din Marea Britanie că trebuie ”să ofere imediat informaţii complete” despre atacul cu Novichok către Organizaţia pentru Interzicerea Armelor Chimice.


Premierul britanic a transmis că va lua în considerare răspunsul său înainte de a decide ce măsuri să ia, dar a adăugat că ”dacă nu există un răspuns credibil, vom concluziona că această acţiune reprezintă o utilizare ilegală a forţei de către statul rus împotriva Regatului Unit”.


Serghei Skripal, fost spion rus, şi fiica sa, în vârstă de 33 de ani, au fost găsiţi în stare gravă pe o bancă din centrul oraşului Salisbury. Aceştia rămând într-o stare critică, dar stabilă.

 

Un purtător de cuvânt al ministerului rus de Externe a respins acuzaţiile Theresei May asupra cazului fostului spion otrăvit în Marea Britanie şi a catalogat aceste afirmaţii ca fiind un ”spectacol de circ”.

Concluzia este evidentă: aceasta este o altă campanie politică de informare, bazată pe provocări”, a precizat Maria Zakharova, care a comentat declaraţiile Theresei May, potrivit rt.com


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn