Google+

Moldovenii care au pasaport roman nu vor mai putea circula liber in Marea Britanie. Theresa May promite inainte de alegeri sa puna capat circulatiei libere a persoanelor din UE in UK

Premierul britanic, Theresa May, va promite inainte de alegeri sa puna capat circulatiei libere a persoanelor din UE in Marea Britani.e

 

Premierul Marii Britanii, Theresa May, va promite public inainte de alegerile anticipate de pe 8 iunie sa puna capat circulatiei libere a persoanelor din Uniunea Europeana spre Regatul Unit, potrivit unor surse politice citate de Daily Mail.

 

De asemenea, premierul britanic va include in programul sau politic si retragerea de pe piata unica europeana si din Curtea de Justitie a Uniunii Europene.

 

Theresa May a reusit sa-si surprinda aliatii si oponentii atunci cand a convocat alegeri anticipate petru 8 iunie, inainte de inceperea negocierilor propriu-zise dintre Londra si Bruxelles.

 

Parlamentarii britanici au aprobat fara nicio problema convocarea de alegeri anticipate, inregistrandu-se doar 13 voturi ”impotriva”.

 

Federica Mogherini avertizeaza ca Marea Britanie va pierde mult mai mult decat UE dupa Brexit Inaltul Reprezentant al UE pentru Politica Externa, Federica Mogherini, a declarat joi dimineata ca britanicii vor pierde mai mult decat europenii ca urmare a deciziei de a parasi blocul comunitar, avertizand in acelasi timp cu privire la dificultatea negocierilor dintre Londra si Bruxelles, transmite Reuters.

 

”Ei vor trebui sa-si defiinteze apartenenta la o comunitate. Noi vom pierde un important stat membru. Lasati-ma sa va spun ca pentru mine toate statele membre sunt importante si egale, pentru ca o tara poate sa contribuie mai multe decat alta pe o anumita politica. Dar cred ca prietenii nostri britanici vor pierde mai mult decat noi”, a declarat

 

Mogheri la o intalnire cu studentii de la Universitatea Tsinghua din Beijing. Primele negocieri vor incepe in iunie, dar doar dupa alegerile anticipate convocate de premierul Theresa May.

 

”Este clar din tratatele noastre ca este vorba de doi ani, doar doi ani de la inceputul negocierilor, adica din martie. Nu putem sa intarziem (n.r. calendarul). EU nu ma astept ca vom termina mai repede”, a completat sefa diplomatiei UE.

 

China s-a aratat ingrijorata de retragerea britanicilor din blocul comunitar, care ar putea sa duca la instabilitate in UE - cel mai mare partener comercial al Beijingului.

 

”Uniunea Europeana va continua sa reprezinte prima piata a lumii si a doua economie, chiar si dupa retragerea Regatului Unit”, a declarat Mogherini.

 

Theresa May a declansat pe 29 martie articolul 50 al Tratatului de la Lisabona.


Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn