Google+

Toata lumea a crezut ca este beata cand s-a dus sa-si ia copilul de la scoala. La scurt timp, femeia a fost paralizata - FOTO

O femeie care nu se tinea bine pe picioare atunci cand s-a dus sa-si ia fetita de la scoala a fost intrebata de catre profesori daca a consumat alcool. Dar simptomele ei masacau de fapt o boala grava care a lasat-o intr-un timp foarte scurt paralizata.

 

Charlotte Debieux, 25 de ani, s-a simţit rău acum câteva săptămâni, când a mers să-şi ia fata de 3 ani de la şcoală. Ea a simţit o slăbiciune la nivelul membrelor inferioare, fiind dezorientată.

 

Cadrele didactice au întrebat-o pe Charlotte dacă a consumat alcool, simptomele pe care le prezenta fiind asemănătoare cu cele ale unui om în stare de ebrietate, potrivit mirror.co.uk.

 

 

Charlotte Debieux alături de fetiţa ei (Facebook Charlotte Debieux)

 

La o luna după incident, după ce a suferit de amorţeli în tot corpul şi dureri de spate, mama care îşi creşte singură copilul a decis să meargă la doctor.

 

Medicii au fost intrigaţi de simptomele prezentate de Charlotte şi au crezut în primă fază că este posibil ca ea să sufere de scleroză multiplă.

 

După mai multe teste, femeia a fost diagnosticată cu Sindromul Guillain Barre , o boală neurologică rară care aparţine unui grup larg de neuropatii periferice ce se caracterizează prin afectarea autoimună a sistemului nervos perferic.

 

Charlotte Debieux a paralizat pentru o vreme

 

Charlotte Debieux a paralizat pentru o vreme

 

“Mă plimbam de săptămâni mergând ca un om beat. Îmi era greu să merg pentru că îmi simţeam picioarele amorţite. Cadrele didactice de la şcoala fiicei mele m-au întrebat dacă beau alcool şi am fost îngrozită. Acela este momentul în care am realizat că se întâmplă ceva grav. După ce am ajuns acasă am plâns, eram îngrijorată că aş putea fi denunţată la poliţie sau la protecţia copilului”, a povestit Charlotte despre momentele de dinainte să descopere că este bolnavă.

 

După o lună în spital, timp în care a paralizat din cauza condiţiei neurogice, Charlotte a reuşit să-şi mişte într-un final picioarele.

 

Charlotte Debieux s-a recuperat

 

Charlotte Debieux s-a recuperat (Facebook Charlotte Debieux)

 

Sindromul Guillain-Barré apare în 2 din 3 cazuri după un episod infecţios gastrointestinal sau respirator  şi pare să fie consecinţa unui răspuns imunitar declanşat de o agresiune, cel mai frecvent virală. În declanşarea acestei afecţiuni au fost incriminate numeroase virusuri (herpesvirus, HIV, citomegalovirus, virusuri rujeolic, rubeolic, urlian, Zika etc) şi bacterii. Tratamentul acestei boli include plasmafereza şi perfuzii de imunoglobuline umane în doze mari.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn