Google+

Trei sefi ai Jandarmeriei Romane si un secretar de stat de la Ministerul de Interne din Romania, pusi sub invinuire in dosarul violentelor de la protestele din 10 august - VIDEO

Trei sefi ai Jandarmeriei Romane si un secretar de stat de la Ministerul de Interne din Romania, pusi sub invinuire in dosarul violentelor de la protestele din 10 august - VIDEO
Embed:

Trei sefi ai Jandarmeriei Romane si un secretar de stat de la Ministerul de Interne din Romania, au fost pusi sub invinuire in dosarul violentelor de la protestele din 10 august. Cei patru au mers azi la Parchetul General unde li s-au adus la cunostinta acuzatiile ce li se aduc. In fata institutiei s-au adunat cativa protestatari care i-au huiduit pe oficiali.

 

In jur de 20 de protestatari adunati astazi in fata Parchetului General i-au huiduit pe cei care au fost chemati sa le fie inaintata invinuirea. Primul a intrat seful Jandarmeriei romane. 

 

Catalin SINDILE, SEFUL JANDARMERIEI ROMANE:“Mi s-a adus la cunostinta calitatea de suspect cu privire la complicitate la abuz in serviciu, participatie improprie la purtare abuziva.”

 

Seful si prim-adjunctul Jandarmeriei Romane, dar si directorul Directiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucuresti sunt cercetati penal pentru complicitate la abuz in serviciu si participatie improprie la purtare abuziva. Pe langa sefii ei, la Parchetul General a fost citat si secretarul de stat pentru relatia cu prefectii din Ministerul Afacerilor Interne.

 

Procurorii miltiari au deschis un dosar penal in legatura cu modul in care au intervenit jandarmii in timpul protestelor din 10 august. Potrivit acestora, ordinul de evacuare a Pietei Victoriei a fost ilegal. De asemenea, brutalitatea cu care jandarmii au intervenit este nejustificata.

 

Parchetul General anunta la inceputul acestei luni ca la Sectia Parchetelor Militare au fost depuse 770 de plangeri penale de catre persoane care au avut de suferit in urma interventiei jandarmilor.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn