Donald Trump a declarat vineri ca atitudinea Rusiei si Iranului in Siria este "o rusine", referindu-se la bombardamentele intensive ale regimului sirian asupra fiefului rebel din Ghouta de Est care au facut sute de morti.

Publicat:24.02.2018, 09:15

“Ceea ce au facut recent Rusia, Iranul si Siria este o rusine pentru omenire”, a declarat Donald Trump în cursul unei conferinte de presa la Casa Alba. “Ceea ce au facut aceste trei tari acelor oameni (...) este o rusine”, a adaugat el.

Cu începere de duminica, 468 de civili, dintre care 108 copii, potrivit unui ONG, au fost ucisi de violentele raiduri aeriene si tirurile de artilerie continue desfasurate de armata presedintelui sirian, Bashar Al-Assad, împotriva fiefului rebel din Ghouta de Est, la portile Damascului, relateaza Agerpres, citând AFP.

Negocierile continua în Consiliul de Securitate al ONU pentru a evita un veto al Rusiei, aliat nedezmintit al regimului sirian, la un proiect de rezolutie ce ar permite o încetare a focului pe o perioada de 30 de zile în întreaga Siriei cu scopul de a distribui ajutoare umanitare si a permite evacuari pe motive medicale din Ghouta de Est.

Statele Unite sunt si ele implicate militar în Siria, unde sunt aliate ale Fortelor Democratice Siriene - o militie arabo-kurda care controleaza este tarii -, pentru a lupta împotriva jihadistilor din gruparea Stat Islamic (SI).

La începutul anului, Pentagonul a facut cunoscut ca Statele Unite îsi vor mentine trupele în Siria “atât timp cât va fi necesar”, chiar daca, pentru Donald Trump, nu au vocatia de a ramâne acolo.

“Ne aflam acolo pentru un motiv, a scapa de SI si a reveni acasa”, a nuantat presedintele american. “Nu suntem acolo din alte motive si aproape ne-am atins obiectivul”, a adaugat Donald Trump, citat de AFP.

Sursa: Agerpres