Google+

Trump: De ce Kim Jong-un m-ar insulta numindu-ma “batran”, eu nu l-as numi niciodata “scund si gras”?

Presedintele SUA Donald Trump se intreaba duminica, intr-o postare pe Twitter, de ce liderul nord-coreean Kim Jong-un l-ar insulta numindu-l “batran”, in conditiile in care el nu l-ar numi niciodata “scund si gras”.Trump a mai afirmat ironic că se străduieşte atât de mult să-i fie prieten lui Kim Jong-un şi că speră că va şi reuşi într-o zi.

 

“De ce Kim Jong-un m-ar insulta numindu-mă bătrân, în condiţiile în care eu nu l-aş numi niciodată scund şi gras? Oh, mă străduiesc atât de mult să-i fiu prieten - şi poate într-o zi acest lucru se va întâmpla!”, scrie Trump duminică pe Twitter.

 

Reacţia sa vine după ce sâmbătă Ministerul de Externe de la Phenian a criticat turneul său asiatic şi declaraţiile sale privind Coreea de Nord şi l-a acuzat că practic a cerşit războiul nuclear.

 

Remarcile nesăbuite făcute de un nebun bătrân ca Trump nu ne vor speria şi nu ne vor opri. Dimpotrivă, toate acestea ne fac să fim şi mai convinşi că opţiunea noastră de a promova construcţia economică simultan cu sporirea forţei noastre nucleare este cu atât mai justificată şi ne determină să intensificăm efortul de a ne întregi forţa nucleară”, a anunţat Ministerul de Externe nord-coreean.

 

După postarea pe Twitter, Donald Trump a afirmat într-o conferinţă de presă la Hanoi că ar putea fi prieten cu Kim într-o zi şi că ar fi “foarte, foarte drăguţ”, dar nu este sigur că acest lucru se va întâmpla.

 

Întrebat dacă se vede prieten cu Kim, Trump a declarat: “Ar fi ciudat să se întâmple, dar e o posibilitate. Dacă s-ar întâmpla, vă pot spune că ar fi un lucru bun pentru Coreea de Nord, dar ar putea fi bine şi pentru alte locuri şi pentru restul lumii. Nu ştiu dacă se va întâmpla, dar ar fi foarte, foarte drăguţ”.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn