Un turist britanic care era in coma, intr-un spital din Egipt, a murit din cauza ca familia acestuia nu a putut plati o factura medicala in valoare de 7.000 de lire.

Publicat:20.02.2018, 06:26

Astfel, medicii au deconectat aparatul care îl tinea în viata, potrivit familei barbatului de 39 de ani. Pe de alta parte, medicii se apara spunând ca nu i-au putut oferi îngrijirile medicale adecvate din cauza ca asigurarea sa medicala fusese anulata, scrie tabloidul britanic Daily Mail.

Adrian King si prietena sa se aflau în vacanta, în statiunea Hurghada, când i s-a facut rau în timpul unui tur cu camilele prin desert. Astfel, el a diagnosticat cu insuficienta renala si i-a fost facuta dializa. Ulterior, a intrat în coma, fiind tinut în viata de aparate. La scurt timp, însa, medici i-ar fi spus prietenei acestuia Nicola Wright ca asigurarea sa de sanatate este invalida si ca nu acopera costurile necesare îngrijirii sale medicale.

Incidentul a avut loc în luna mai a anului trecut, când Adrian King si prietena sa Nicola Wright au plececat în concediu, însa informatiile au aparut în spatiul public abia de curând. Cei doi au organizat o plimbare cu bicicleta si un tur cu camilele prin desert.

Potrivit acesteia, au fost luati de la hotel în jurul orei 08.45, dar pâna la prânz King a început sa se simta rau.

„Era foarte cald. Adrian mi-a zis ca nu se simte foarte bine, ca îi e rau. Nu aveam cum sa chemam o masina acolo, pentru ca eram în desert. Apoi mi-a zis ca nu vrea sa se urce pe camila si am stiut ca ceva nu este în regula”, a spus femeia.

Dupa ce acesta a lesinat, a fost transportat cu microbuzul la un spital local, însa acestia nu cunosteau foarte bine limba engleza.

„I-au facut dializa si apoi au spus ca asigurarea sa este nula. Nu a spus ca a facut stop cardiac sau ceva de genul. Au spus ca au oprit îngrijirile pentru ca nu existauu fonduri. Atunci au zis ca nu vor continua cu dializa, iar apoi a murit. Nu aveam încredere în spital sau în medici. Adrian mi-a zâmbit dupa câteva zile si doctorul a vazut asta. Mi-a zis ca starea lui este mai buna; asta se întâmpla înainte sa afle ca asigurarea sa e invalida”, a mai spus ea.

Cu doi ani în urma, el fusese internat pentru peritonita, astel ca asigurarea sa medicala devenise nula. Din cauza starii de sanatate, el nu a putut sa le spuna acest aspect medicilor.

Pe de alta parte, tatal victimei, Charles Bumford în vârsta de 59 de ani acuza Consulatul Britanic. Astfel, el sustine ca ar fi contactat autoritatile britanice de aproximativ 50 de ori, dar ca nimeni nu le-a oferit asistenta consulara.

„Un barbat din spital statea în camera fiului meu si mi-a zis ca asigurarea sa medicala este nula. „Platesti acum sau îl deconectam de la aparate”. Nu aveam cele 7.000 de lire pe care i le-a cerut. Înainte sa iasa din camera, a început sa închida aparatele. Nu mi-a venit sa cred ca autoritatile britanice n-au putut face mai mult. Le-am contactat de 50 de ori”, a spus Charles Bumford.

Spitalul din Hurghada se apara spunând ca Adrian King a refuzat sa ofere informatiile pe care medicii i le-au solicitat. Potrivit tabloidului britanic, nu exista detalii despre tratamentul primit de barbat în cele cinci zile înainte sa moara.

Apropiatii acestuia spun ca singurul verict primit de la medici a fost insuficienta renala, urmata de un tratament limitat. Stephan Kruper, consultant pe probleme de terapie intensiva la Spitalul Universitar Royal Stoke syssine ca a solicitat medicului legist de la spitalul din Egipt informatii privind moartea barbatului de 39 de ani. Astfel, el a descoperit ca acesta ar fi intrat în stop cardiac, dar familia refuza aceasta ipoteza.

„Am primit o scrisoare de la compania de asigurari, în care se preciza ca asigurarea sa era nula, din cauza ca el nu le-a declarat medicilor ca a fost internat în spital cu peritonita în 2015. Ma revolta ca medicii pot înceta sa ofere îngrijiri medicale unui pacient din cauza ca plata asigurarii a fost oprita din motive tehnice”, a spus Elaine Huxley, mama victimei.