Google+

Turista ucisa in Costa Rica, chiar de ziua ei. Criminalul locuia in blocul in care se cazase prin Airbnb

Uciderea unei turiste de 36 de ani din Florida, in timp ce isi petrecea concediul in Costa Rica, a starnit ingrijorarea autoritatilor din SUA in ceea ce priveste siguranta acestei tari din America Centrala.

 

Carla Stefaniak, o turistă americană, a dispărut în urmă cu o lună. Ea era cazată într-un complex de apartamente de lângă capitala San Jose. Suspect este Bismarck Espinoza Martinez, un bărbat de 32 de ani care lucra pentru o firmă de securitate în clădirea în care femeia se cazase prin Airbnb, informează CNN.


 

Stefanik mersese în Costa Rica pentru a-şi celebra a 36-a aniversare. Luni, o parte din trupul ei a fost găsit la câteva sute de metri de complexul de apartamente în care era cazată şi se afla în stare avansată de degradare. Poliţiştii au intervievat mai multe persoane care au luaseră legătura cu suspectul, înainte aceasta să dispară, în 28 noiembrie. El a stârnit controverse după ce a oferit declaraţii contradictorii.

 

El stătea în apartamentul de lângă cel închiriat de femeie. Luni, bărbatul a fost arestat de teamă să nu fugă din ţară, în condiţiile în care este un migrant din Nicaragua.

 

În urma autopsiei, anchetatorii au stabilit că a fost înjunghiată în zona gâtului şi că fusese lovită la nivelul capului. În apartamentul suspectului au fost decoperite pete care sunt „compatibile cu sângele” victimei.

 

Până de curând, Costa Rica era considerată cea mai sigură destinaţie de călătorie din America Centrală, întrucât a fost ferită de violenţa din ţările vecine. Cu toate acestea, în ultimii ani a crescut rata criminalităţii.

 

„Rata criminalităţii a crescut şi cetăţenii americani sunt victime frecvente. Cetăţenii americani sunt sfătuiţi să fie în alertă”, avertizează Ambasada SUA.

 

Astfel, turiştii sunt sfătuiţi să evite anumite cartiere, precizând că sunt frecvente crimele violente, jafurile armate, agresiunile, în anumite cartiere, unde prezenţa poliţiei este redusă.

 

„Infractorii acţionează în grupuri mici, dar pot acţiona şi pe cont propriu”, mai avertizează ambasada.

 

Şi în luna august, doi turişti din Mexic şi Spania au fost ucişi pe două plaje din Costa Rica.

 

În 2017, a fost raportat un număr record de crime – 603, adică 12,1 la 100.000 de locuitori, fiind cea mai ridicată rată din istoria ţării.


Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn