Barbatul care l-a ucis pe John Lennon, renumitul muzician rock, a vorbit despre ceea ce simte la 38 de ani de la crima.

Publicat:17.11.2018, 18:20

Potrivit transcrierii unei audieri publicate joi, Mark David Chapman a vorbit „lupta sa interioara″ în legatura cu ceea ce era pe cale sa faca, chiar înainte de a-l ucide pe artist, informeaza DPA, citat de Agerpres.

În cele din urma, imboldul de a câstiga notorietate prin uciderea unuia dintre cei mai renumiti oameni din lume s-a dovedit prea puternic, a declarat Mark David Chapman oficialilor care au analizat cererea de eliberare conditionata, la o audiere din 22 august, care s-a încheiat cu decizia de a nu-l pune în libertate, relateaza Reuters.

„Ajunsesem prea departe″, a mai spus Chapman, în vârsta acum de 63 de ani, arata o trancriere a textului audierii, facuta publica joi de catre Departamentul pentru corectii si supraveghere comunitara din New York.

În dupa-amiaza zilei de 8 decembrie 1980, fostul membru al trupei Beatles iesise din cladirea apartamentului sau din New York pentru a merge la o sesiune de înregistrari când s-a oprit pentru a da un autograf pe un album pe care îl avea

Chapman, pe atunci un tânar de 25 de ani. Acest moment a fost imortalizat într-o fotografie acum devenita sinistra.

„Îmi amintesc ca ma gândeam - hei, ai luat albumul acum, uita-te, l-a semnat, du-te acasa, dar nu era chip sa ma duc acasa”, a povestit Chapman, acum mai slab si mai carunt.

Iar când Lennon s-a întors acasa la în Manhattan, Chapman îl astepta si a tras în el cu un pistol Charter Arms cu cinci focuri si calibru 38, lovind-l de patru ori, în fata sotiei sale Yoko Ono.

Crima în stil asasinat a socat lumea muzicii, o generatie care a crescut cu „Beatlemania” si orasul muzicianului nascut în Marea Britanie, care l-a adoptat ca si cum ar fi casa lui.

Din arestul sau în Centrul corectional Wende din Alden, New York, la est de Buffalo, Chapman a mai spus în timpul audierii ca simte tot mai multa rusine în legatura cu aceasta crima, al carei impact îsi da seama ca îi va supravietui.

O suta de ani de acum încolo vor continua sa-si aminteasca de el si îsi vor aminti de el ca de cineva ucis si aceasta va fi ceva negativ”, a spus el.

Chapman a fost condamnat la 20 de ani de închisoare si pâna la închisoarea pe viata dupa ce a pledat vinovat de crima de gradul doi în 1981. I s-a refuzat eliberarea conditionata de 10 ori din anul 2000 si nu va mai avea alta sansa de eliberare pâna în august 2020.