Google+

Ucigasul lui John Lennon, marturii despre ziua crimei: „Ajunsesem prea departe”

Barbatul care l-a ucis pe John Lennon, renumitul muzician rock, a vorbit despre ceea ce simte la 38 de ani de la crima.

 

Potrivit transcrierii unei audieri publicate joi, Mark David Chapman a vorbit „lupta sa interioară″ în legătură cu ceea ce era pe cale să facă, chiar înainte de a-l ucide pe artist, informează DPA, citat de Agerpres.

 

În cele din urmă, imboldul de a câştiga notorietate prin uciderea unuia dintre cei mai renumiţi oameni din lume s-a dovedit prea puternic, a declarat Mark David Chapman oficialilor care au analizat cererea de eliberare condiţionată, la o audiere din 22 august, care s-a încheiat cu decizia de a nu-l pune în libertate, relatează Reuters.

 

„Ajunsesem prea departe″, a mai spus Chapman, în vârstă acum de 63 de ani, arată o trancriere a textului audierii, făcută publică joi de către Departamentul pentru corecţii şi supraveghere comunitară din New York.

 

În după-amiaza zilei de 8 decembrie 1980, fostul membru al trupei Beatles ieşise din clădirea apartamentului său din New York pentru a merge la o sesiune de înregistrări când s-a oprit pentru a da un autograf pe un album pe care îl avea

 

Chapman, pe atunci un tânăr de 25 de ani. Acest moment a fost imortalizat într-o fotografie acum devenită sinistră.

 

„Îmi amintesc că mă gândeam - hei, ai luat albumul acum, uita-te, l-a semnat, du-te acasă, dar nu era chip să mă duc acasă”, a povestit Chapman, acum mai slab şi mai cărunt.

 

Iar când Lennon s-a întors acasă la în Manhattan, Chapman îl aştepta şi a tras în el cu un pistol Charter Arms cu cinci focuri şi calibru 38, lovind-l de patru ori, în faţa soţiei sale Yoko Ono.

 

Crima în stil asasinat a şocat lumea muzicii, o generaţie care a crescut cu „Beatlemania” şi oraşul muzicianului născut în Marea Britanie, care l-a adoptat ca şi cum ar fi casa lui.

 

Din arestul său în Centrul corecţional Wende din Alden, New York, la est de Buffalo, Chapman a mai spus în timpul audierii că simte tot mai multă ruşine în legătură cu această crimă, al cărei impact îşi dă seama că îi va supravieţui.

 

O sută de ani de acum încolo vor continua să-şi amintească de el şi îşi vor aminti de el ca de cineva ucis şi aceasta va fi ceva negativ”, a spus el.

 

Chapman a fost condamnat la 20 de ani de închisoare şi până la închisoarea pe viaţă după ce a pledat vinovat de crimă de gradul doi în 1981. I s-a refuzat eliberarea condiţionată de 10 ori din anul 2000 şi nu va mai avea altă şansă de eliberare până în august 2020.


Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn