Un adolescent britanic in varsta de 15 ani a obtinut acces la planurile pentru operatiuni ale serviciilor de informatii din Afganistan si Iran, pretinzand ca este presedintele CIA.

Publicat:21.01.2018, 14:43

Kane Gamble, în vârsta de 18 ani, a vizat în acţiunile sale bazele de date CIA, FBI şi ale Departamentului de Justiţie ale SUA din dormitorul sau din Leicestershire.

Tânarul, care a recunoscut o parte dintre acuzaţiile care i se aduc, a accesat mai multe adrese de e-mail şi telefoanele unor persoane cu rang superior în aceste instituţii.

Între iunie 2015 şi februarie 2016, adolescentul a convins operatori de apeluri ai unei companii de internet importante ca este John Brennan, la acea vreme director al CIA, pentru a obtine acces la computerele lui. Tânarul a convins, de asemenea, angajatii unui birou de asistenta al FBI ca este Mark Giuliano, la acea vreme directorul adjunct al agentiei, cu scopul de a obtine din nou acces la o baza de date secreta.

Kane Gamble si-a abordat victimele online, batjocorindu-le, publicând informatii personale si bombardându-le cu apeluri si mesaje, dar si descarcând materiale pornografice pe calculatoarele lor si controlându-le iPad-urile si ecranele televizoarelor.

Gamble, care în prezent are vârsta de 18 ani, a publicat apoi informatii sensibile pe Twitter si Wikileaks si a batjocorit oficialii în legatura cu faptul ca a obtinut accesul la aceste date. Uneori, tânarul a folosit hashtagul „freePalestine” (Palestina libera), pentru ca guvernul american „omora oameni nevinovati”.

Medicii de partea apararii au spus ca Gamble sufera de tulburari de spectru autist si ca la momentul savârsirii infractiunilor avea dezvoltarea psihica a unui copil în vârsta de 12 sau 13 ani.

Judecatorul Haddon-Cave va pronunta sentinta în cazul lui Gamble la o data care urmeaza sa fie stabilita.

Sursa: BBC News.ro