Google+

Un adolescent de 15 ani a accesat operatiunile secrete din Afganistan si Iran, pretinzand ca este seful CIA. Ce a urmat

Un adolescent britanic in varsta de 15 ani a obtinut acces la planurile pentru operatiuni ale serviciilor de informatii din Afganistan si Iran, pretinzand ca este presedintele CIA.

 

Kane Gamble, în vârstă de 18 ani, a vizat în acţiunile sale bazele de date CIA, FBI şi ale Departamentului de Justiţie ale SUA din dormitorul său din Leicestershire.

 

Tânărul, care a recunoscut o parte dintre acuzaţiile care i se aduc, a accesat mai multe adrese de e-mail şi telefoanele unor persoane cu rang superior în aceste instituţii.

 

Între iunie 2015 şi februarie 2016, adolescentul a convins operatori de apeluri ai unei companii de internet importante că este John Brennan, la acea vreme director al CIA, pentru a obţine acces la computerele lui. Tânărul a convins, de asemenea, angajaţii unui birou de asistenţă al FBI că este Mark Giuliano, la acea vreme directorul adjunct al agenţiei, cu scopul de a obţine din nou acces la o bază de date secretă.

 

Kane Gamble şi-a abordat victimele online, batjocorindu-le, publicând informaţii personale şi bombardându-le cu apeluri şi mesaje, dar şi descărcând materiale pornografice pe calculatoarele lor şi controlându-le iPad-urile şi ecranele televizoarelor.

Gamble, care în prezent are vârsta de 18 ani, a publicat apoi informaţii sensibile pe Twitter şi Wikileaks şi a batjocorit oficialii în legătură cu faptul că a obţinut accesul la aceste date. Uneori, tânărul a folosit hashtagul „freePalestine” (Palestina liberă), pentru că guvernul american „omora oameni nevinovaţi”.

 

Medicii de partea apărării au spus că Gamble suferă de tulburări de spectru autist şi că la momentul săvârşirii infracţiunilor avea dezvoltarea psihică a unui copil în vârstă de 12 sau 13 ani.

 

Judecătorul Haddon-Cave va pronunţa sentinţa în cazul lui Gamble la o dată care urmează să fie stabilită.

 

Sursa: BBC News.ro


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn